GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Temmuz 2017 Pazar 14:12

Konyaspor Başkanı'na Göztepe ve Altay taraftarlarından tepki!

İzmir Marşı'nın siyasi bir simge olduğunu savunan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan "Bir tek bizim statta söylenmiyor" dedi. Sosyal medyada yoğun tepkilere neden olan açıklama ile ilgili Göztepe ve Altay taraftarları da tepki gösterdi.

Atiker Konyaspor'un taraftar gruplarından Nalçacılılar'ın her sene geleneksel olarak düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve İstişare Gecesi'nde konuşan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan konuştu.

Geceye katılan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’ın ardından kürsüye gelen Başkan Ahmet Şan, “Bugün Türkiye’de maaselef tüm statlar İzmir Marşı’nı söylüyor. Konya hariç. Konya çünkü bu ülkenin birliğini ve her zaman o milli maçlarda gördüğümüz ‘tek bayrak, tek devlet, tek vatan’ duygusuyla hareket eden Nalçacılılardan bu gücü alıyor” diye konuştu. Başkan Şan’ın bu açıklaması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

GÖZTEPELİLER: EN HAFİF TABİRLE CEHALET
Başkan Şan'ın sözlerine Göztepe ve Altay taraftarlarından tepki geldi. 

Üniversiteli Göztepeliler tarafından yapılan açıklamada, "Konyaspor başkanı Ahmet Şan'ın İzmir Marşı ile ilgili sarfettiği sözleri şiddetle kınıyoruz. İzmir Marşı, Kurtuluş Savaşı'nın son noktası İzmir'e Türk askerinin girişini ve İzmir'i Yunan işgalinden kurtarışını konu alan, kahraman Türk milletinin verdiği destansı mücadele anısına yazılmış ve yıllardır da söylenmekte olan bir marştır. Böylesine milli ve anlam yüklü bir marşı siyasi malzeme olarak görmek, spor kulübü başkanı olmuş biri için en hafif tabirle cehalettir. Bize göre bu marşın okunmasından rahatsızlık duymak ancak işgalci Yunan zihniyetini paylaşmanın bir sonucu olabilir.

Göztepe'nin üniversiteli gücü Göztepe UniForce olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve kahraman silah arkadaşlarının değerli hatıralarına sahip çıkacağız ve her platformda koruyacağız" denildi. 

ALTAYLILAR: İZMİR MARŞI SÖYLENECEK ÇOK STADYUM VAR
Altay taraftarlarından yapılan açıklamada ise "şampiyon olunacak bir sezon, İzmir Marşı söylenecek çok stadyum var. Hazır mıyız?" denildi. (DHA, Haber Merkezi)