GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Eylül 2024 Perşembe 13:55

Konu: Kentsel dönüşüm... Örnekköy'de isyan çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Örnekköy Kentsel Dönüşümü’nde inşaat çalışmalarının ağır ilerlediğini söyleyen bir grup eylem düzenledi. Kentsel dönüşüm sürecinin ağır ilerlediğini belirten mağdurlar, “çözüm bulunsun” çağrısı yaptı.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinin denetiminde kooperatif eliyle başlatılan kentsel dönüşüm çalışmasında aksaklıklar olduğunu belirten bir grup vatandaş projenin gerçekleştiği alanda bir eylem düzenledi.

Temmuz ayında İZBETON’dan kooperatiflere gönderilen yazı ile tek taraflı sözleşme feshi gerçekleştirilmişti. Kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak cumhuriyet savcılığının re’sen soruşturma başlattığı süreç ile ilgili olarak inşaat çalışmaları da durmuş vaziyette…

Vatandaşlar ise yaptıkları eylemde inşaatların yapılmasını istedi. Grup, “9 yıl oldu, mağdur edildik”, “evimizi isteriz” sloganlarını attı.

Mağdurlar tarafından yapılan açıklamada “inşaat çalışmaları ile ilgili olarak belirsizlik yaşanıyor. Bilgilendirilmiyoruz. Çalışmalar durmuş vaziyette… Şu an oturduğumuz evlerin kiraları 16 bin TL oldu. Bize verilen destek ise 5 bin TL. Bu yardımın da durdurulacağına dair dedikodular var. Çok mağduruz. İnşaatlar bitirilsin ve biz de yuvalarımıza kavuşalım. İnsanların burayı alırken borçlandığı metrekareler var. Birisi 5 metrekare borçlanmış, birisi 10 metrekare borçlanmış. Bugün 10 metrekareye borçlanan kişinin ödeyeceği bin lira ise TÜFE oranına göre bugün 100-200 bin lira ödeyecek. Projelerin uzatılmasının sebeplerinden biri bu. TEFE-TÜFE oranının yansıtılmamasını istiyoruz.  Ocak 2024 ile sabit kalmasını istiyoruz.  Dilekçe yazıp müdürlüğe verdik. TÜFE oranlarının sabit kalmasını ve kira yardımlarının artırılmasını istedik” denildi.