GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2023 Cumartesi 17:36

Kongre süreci için net konuştu: Ben yokum!

Kongre süreci ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçimlere müdahil olmayacağını belirtirken, “Belediyede 31 bin insan çalışıyor. Herkes bir şekilde işin içinde olmak isteyebilir. Benim onları görmem, duymam, haberdar olmam mümkün olmayabilir. Ama ben şahsen ilan ediyorum, söylüyorum, duyurmaya gayret ediyorum. Ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yerel seçimlere yönelik düzenlenen  toplantılar son buldu.
Gerçekleştirilen 3 kritik toplantının tamamlanmasının ardından salondan ayrılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kongre sürecinde kendisinin müdahil olmayacağını belirten Soyer, “Asla. Asla. Asla olmayacağım” dedi.

BEN YOKUM
Belediye bürokratlarının seçimde aktif rol oynamasını da yorumlayan Soyer, “Müdahillik diye bir şey yok. Belediyedr 31 bin insan çalışıyor. Herkes bir şekilde işin içinde olmak isteyebilir. Benim onları görmem, duymam, haberdar olmam mümkün olmayabilir. Ama ben şahsen ilan ediyorum, söylüyorum, duyurmaya gayret ediyorum. Ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım. Net” dedi.

BİRBİRİMİZİ DUYDUK
Toplantıların çok verimli olduğunu dile getiren Soyer, “Toplantılar verimli oldu. Çok çok verimli oldu hatta. Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları. Yani sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi'nin en üst yönetici ekibi diyebiliriz hepsine birlikte. Ayrı ayrı yapmış olmamız da çok faydalı oldu bence. Özetle hem seçim sonuçlarının değerlendirmesi hem gerek kongre süreçlerine dair yerel seçimlere dair görüşmeler yapıldı. Bence çok çok verimliydi. En azından birbirimizi duyduk, dinledik ve anladık” ifadelerini kullandı.

BİR ARADA ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ
Gerçekleştirilen toplantıları değerlendiren Aslanoğlu, “Örgütümüz aslında çok temsil eden birçok milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla, il yönetim kurulu üyelerimizle, il disiplin kurulu üyelerimizle değerlendirmeler yaptık. Aslında daha önceki iki görüşmede de söylediğim gibi özellikle kongre döneminin mahalle delege seçimlerinin, kongre dönemlerinin, kurultaya giderken bir İzmirliler ne yapmalıdır? Bunun yolunu, yöntemini araştırdığımız bir toplantı oldu. Yerel seçimler için hazırlıklarımız ne alemde? Programlarımızda neler yapmalıyız? Bugünden yerel seçim çalışmalarının nasıl planlayacağız? Çok kısa süre içerisinde göreceksiniz ki yerel seçim çalışma programlarımızı sizlerle paylaşacağız ya da paylaşmadıklarımızdan ya da sahada bu yaparken takip edeceksiniz. Asıl olan bizler için yerel seçimler. Bir seçim bir diğer seçimin bittiği gün başlar. Dolayısıyla 29 Mayıs sabahı bizim yerel seçimimiz başlamıştır. Yerel seçim hazırlıklarımız başlamıştır. Örgüt bir arada ilçe başkanından belediye başkanına, milletvekiline bir arada yerel seçimlere odaklanmış durumda. O yüzden yerel seçimlerde otuz ilçemizin otuzunu da ve büyükşehirde kazanmak için bir arada çalışmalarını yürütecektir” diye konuştu.

KARDEŞLİK GÖRÜNTÜLERİNE TANIKLIK EDECEĞİZ
Tek liste söylemlerine ‘uzlaşı’ sözleriyle yanıt veren Aslanoğlu, “Her yerde mümkün olan en büyük uzlaşıyla bütün partililerimizi kucaklayan listeler olmasını tabii ki tavsiye ediyorum. Fazla rekabet bekliyorum. Ben otuz ilçemiz otuzunda da böyle büyük kardeşlik görüntülerine tanıklık edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE BÖYLE BİR ŞEY YOK
Genel Başkanlık için parti içinde yaşandığı iddia edilen  ayrışmada İzmir’in tutumunun ne olacağı sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Genel merkezimizde de böyle bir ayrışma yok. Daha çok biz televizyonlardan seyrediyoruz. Bizim partimizde henüz genel başkanlık yarışı olan, buna aday olacağını beyan etmiş hiçbir arkadaşımız, abimiz, ablamız, kardeşimiz yok. O yüzden İzmir'de de böyle bir şey yok” dedi.

KAYIP YOK, ÇALINDI
Menemen ve Urla için gibi kaybedilen belediyeler için ek çalışmaları olu olmadığı sorusuna da yanıt veren Aslanoğlu, “Bizim kaybedilen iki belediyemiz yok. Çalınmış iki belediyemiz var. Bence en temel şey bu. Çalınmışları tabii ki geri alacağız” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT FORVET OYNA DERSE…
Yerel ve genel seçimler öncesi kendisine görev verilmesini yorumlayan ve yeniden aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Zorlu geçecek gibi görünüyor. Demek ki örgüt bütün bunları yapabileceğimi düşünmüş, getirmiş. Olacakmış. Biz de Türk Siz aday olacaksınız. Ne diyordu bizim grup başkanımız? Örgüt santraforu oynamamı ister. Santrafor oynarım. Kenarda durma mı? Tribünde durmamı isterse tribünde dururum” dedi.