GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Ocak 2023 Çarşamba 10:11

Konak ve Karabağlar’da listeler İŞKUR'da… 00.00’da grev!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi personelleri, TİS sürecinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 15 Ocak gece yarısı 00:00 itibari ile iş bırakmaya gitme kararı aldı. İki ilçede greve çıkacak işçilerin isimleri İŞKUR’a bildirilirken yasal zorunluluktan kaynaklı olarak personelin yüzde 10’u çalışacak.

EGEDESONSÖZ - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 5 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu Karabağlar ve Konak Belediyesi’nde belediye bürokratları ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması sonrası iki ilçede sendika grev kararı aldı.

ÖNLÜKLER BASILDI… GREVE ÇIKACAK İŞÇİLERİN İSİMLERİ İŞKUR’A BİLDİRİLDİ
4 günlük süreçte uzlaşma çıkmaması durumunda Karabağlar ve Konak’ta 15 Ocak gece 00:00 itibari ile sendika üyeleri iş bırakacak. Yasal zorunluluk gereği personelin yüzde 10’u çalışacakken grev süreci için sendika greve çıkacak işçilerin ismini İŞKUR’a iletti.

Edinilen bilgiye göre tüm işçiler için grev önlüğü, şapka gibi malzemelerin üretimi gerçekleştirildi ve grev sürecinin başlamasının ardından işçilere dağıtım başlanacak.