GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2017 Çarşamba 15:56

Konak’ta yeni düzenleme: Masaj salonlarına saat sınırı!

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine Konak Belediyesi ilçe sınırları içerisinde hizmet veren birçok işletme için yeni saat düzenlemesi yaptı. Düzenlemede son dönemde fuhuş operasyonlarıyla gündeme gelen masaj salonları için gece 12 sınırı getirildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Konak Belediyesi, kent merkezindeki işletmelere yeni saat düzenlemesi getirdi.

İLÇE EMNİYETİNDEN DÜZENLEME TALEBİ
Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı denetimlerin ardından Konak Belediyesi’ne düzenleme yapılması için talepte bulundu.

Müdürlük tarafından Konak Belediyesi’ne gönderilen yazıda Konak kent merkezinin aynı zamanda turizm merkezi olduğunun altı çizildi. 

Yazıda Konak Belediyesi Encümeni’nden umuma açık istirahat ve eğlence yerleri dışında kalan bakkal, market içkisiz cafe, nargile salonu, içkisiz lokanta, tekel büfesi, çerezci vb… gibi faaliyet gösteren işyerlerinin denetimi sırasında bazı tereddütler olduğundan dolayı, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri dışında kalan işyerleri hakkında açılış kapanış saatleri ile ilgili bir karar alınması talebinde bulunuldu.

Belediye encümeninde görüşülen konunun ardından İlçe sınırları içerisinde yer alan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri dışında kalan sıhhi müessese sınıfına giren işyerleri ve yeniden planlanmış olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ait açılış ve kapanış saatlerine ilişkin düzenleme yapıldı.

DÜĞÜN SALONLARI VE FUARLARA YENİ DÜZENLEME
Yapılan yeni düzenlemede eğlence mekanlarını kapsayan bölüm dahilinde  turizm belgeli müstakil eğlence yerleri, bar, gece kulübü, disko gibi müzikli eğlence merkezlerinde daha önceden  belirlenen saatlerde değişiklik yapılmazken, sirk fuar ve gösteri merkezleri ile düğün salonlarının kapanışı için gece saat 01.00 sınırı getirildi.

MASAJ SALONLARINA SAAT SINIRI
Yapılan bir diğer düzenlemede ise son dönemde fuhuş operasyonlarının arttığı ve kent merkezinde sayıları giderek artan masaj salonları yer aldı. Daha önce her hangi bir saat sınırının bulunmazken yeni düzenleme kapsamında kent merkezindeki masaj salonu, güzellik salonu, manikür pedikür ve ağda salonu, kuaför, hamam sauna faaliyeti gösteren işletmeler saat sabah 07.00 ile gece 12 saatleri arasında faaliyet gösteremeyecek.

İŞ YERLERİNE DÜZENLEME
Düzenleme kapsamında kent merkezindeki çay ocağı, bakkal, tekel bayi, market, büfe, çiğ köfteci, unlu mamuller satış yerleri saat sabah 06.00 ile gece 01.00 saatleri arasında; lokanta, restoran,  balık restoranı, çorba salonu, kebapçı, pastane, fırın, pizza salonu  v.b. yerler, hipermarket, süpermarket, kafeterya, kafe, diğer sınırsız iş yerleri  ise saat sabah 06.00 ile gece 02.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.