GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ağustos 2018 Perşembe 18:54

Konak'ta gergin danışma toplantısı...Tunus'tan Gruşçu'ya: AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun!

Konak’ta gerçekleşen danışma kurulu toplantısında İlçe Başkanı Gruşçu’nun kentteki belediyeleri eleştirmesi sonrasında sinirlenen İlçe eski Başkanı Tunus, “AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun” dedi ve salonu terk etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü’nün danışma kurulu toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  

Programa Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kani Beko, Özcan Purçu, eski Milletvekili Musa Çam, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yardımcısı Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak,  Konak İlçe Örgütü’nün mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yaptı.

Gruşçu konuşmasının genelinde sorular yönelterek İzmir’deki belediyecilik uygulamalarını üstü kapalı olarak eleştirdi. Başkan Gruşçu kürsüden, ‘İzmir’i bir marka şehir yapabildik mi? Konak’ta insanlar gururla Konak’ta oturuyorum’ diyebiliyor mu?’ gibi çıkışlarda bulundu.
Gruşçu’nun sözünü tam bu sırada Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus kesti. Tunus, “Başkanım ikinci bölüm basına kapalı. O zaman bunları konuşursunuz. AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun” dedi ve salonu terk etti. Bazı partililer Tunus’u alkışlarla protesto etti.GÜN ENSEYİ KARARTMA GÜNÜ DEĞİL
Başkan Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada örgüt mensuplarına umutlarını kaybetmeme çağrısı yaptı. Son seçimlere göre Türkiye de her dört kişiden birinin CHP’ye oy verdiğini hatırlatan Pekdaş, “Seçimi geçirdik ve danışma kurulundayız. Bu süreci kampanya dönemi ve seçimden sonra olarak ikiye ayırmak lazım. Çoşkulu bir kampanya dönemi geçirdik ve umudumuz yüksekti. Ama sonrasında süreç parti içinde bizi bir birimizi düşüren bir hale geldi. Oysa umutsuzluğa düşmememiz gerekiyor. Yeniden hamleler yapmamız lazım. Dolar 5.50’ye yükseldi. Üniversite sınavında 40 bin öğrenci 0 çekti. Ülkede yoksulluk aldı başını gidiyor. Biz enseyi karartmadan, Türkiye’nin umudu olmayı devam edeceğiz. Birbirimizle omuz omuza dayanışma içinde olmalıyız. Önümüze yeni hedefleri koyarak, yurttaş kimliği yaratmak için kararlılıkla yola devam etmeliyiz. Gün bir birimizi itham etme günü değil, enseyi karartma günü değil. En kötü halimizle bile dört kişiden bir kişi bizimle birlikte. Bir kişi hep yanımızda olmaya hazır. Biz örgütlü olursak, biz birarada durabilirsek, meydanı boş bırakmazsak, Türkiye’yi karanlığa götüren bu yasaları da çıkaramazlar. Bu umut bu şehir de var. Birlikte başarabiliriz” dedi.
Olayın ardından toplantının ikinci bölümü basına kapalı bir şekilde gerçekleşti.