GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2024 Çarşamba 14:09

Konak’ta çatlak!

Konak Belediyesi’nde CHP’li belediye meclis üyelerinin son toplantıya katılmamasının nedeni belli oldu. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yaptığı atamaları ve yönetim tarzını eleştiren meclis üyeleri Mutlu’ya açık tavır aldı. CHP İzmir İl Başkanlığı ise sürece müdahil olma kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Seçimleri’nin ardından belediyede kadro revizyonuna giden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile CHP’li belediye meclis üyeleri arasında çatlak meydana geldi.

15 meclis üyesinin son meclis toplantısına katılmaması ile kriz su yüzüne çıkarken meclisi boykot eden meclis üyelerinin Başkan Mutlu’nun yönetim tarzını ve yaptığı atamaları eleştirdiği aktarıldı.

Başkan Mutlu son olarak belediyeye bağlı MERBEL’in müdürü Koray Ükünç’ü görevden almıştı. Ükünç, İYİ Parti İzmir  İl Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Yaşan krize ise CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu el koydu. Başkan Aslanoğlu’nun önümüzdeki günlerde belediye başkanı ve meclis üyeleri ile bir toplantı yapacağı ve sorunun çözülmesi noktasında adımlar atacağı aktarıldı.