GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Temmuz 2023 Cumartesi 08:53

Konak'ta 15 Temmuz buluşması!

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü için İzmir Valiliği'nin çeşitli programlar düzenliyor. İzmir'deki Kadifekale Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi. Program gece düzenlenen törenlerin ardından sela ve Fetih Suresi okunuşu ile sonlandı.

EGEDESONSÖZ- 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ile ilgili kent genelinde çeşitli etkinlikler organize edildi.

KADİFEKALE ŞEHİTLİĞİ'NDE BULUŞMA
Etkinlikler kapsamında İzmir ve çevre illerde şehitlikler ziyaret edildi. İzmir'deki Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vatan topraklarını korumak için canlarını feda eden kahramanların, Türkiye'nin bağımsızlığın sembolü olduklarını vurguladı.

Şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Köşger, şunları kaydetti:

"Büyük Türk milleti olarak şehitlerimize olan minnettarlığımızı sözlerle ifade etmek elbette yeterli değildir. Onların aziz hatıralarına sahip çıkarak ülkemizin birliğini ve beraberliğini koruyacak, kardeşlik duygularımızı her zaman en üst seviyede tutacağız. Gözlerini kırpmadan vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, sizler bizim için birer meşale oldunuz. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, her birinizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun."

Kur'an-ı Kerim okunan törende, Vali Köşger ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

LED KULEDE GÖSTERİM YAPILDI
İzmir'de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 3 boyutlu LED Kule'de video gösterimi gerçekleştirildi ve sergi açıldı.

Gündoğdu Meydanı'nda bugün sabah saatlerinde açılan 3 boyutlu LED Kule'de, 15 Temmuz 2016'da yaşananlar gösterilip, 15 Temmuz'un görgü tanıklarının videoları yayımlandı.

Meydanda ayrıca 15 Temmuz'u anlatan 25 fotoğraftan oluşan açık hava sergisi de kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren hem LED Kule'yi hem de sergiyi yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, 15 Temmuz'un, Türk siyasi tarihinde benzersiz olaylardan biri olduğunu söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Türk milletinin kahramanca mücadele verdiğini ve zafer kazandığını belirten Yüksel, "15 Temmuz, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle ve milletimizin sağduyusuyla, ülkemizin işgaline karşı gösterdiğimiz bir direniştir. 15 Temmuz, Türk milletinin damarlarında mevcut olan özgürlük, inanç ve demokrasiye olan bir aşktır. 15 Temmuz, tüm dünyaya karşı Türk milleti olarak verdiğimiz 'Türkiye geçilmez' mesajıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak 15 Temmuz direnişine sahip çıkmaya devam ettiklerini vurgulayan Yüksel, İletişim Başkanlığı koordinasyonuyla 81 ilde ve bazı ülkelerde etkinlikler yapıldığını aktardı.

İzmir'de 3 boyutlu LED Kule ve açık hava sergisi açtıklarını dile getiren Yüksel, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar da 25 fotoğraftan oluşan sergiyi gezip, fotoğrafları inceledi.

İzmir Valiliği tarafından Konak Meydanı'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, programdaki açılış konuşmasında, 15 Temmuz 2016'nın Türkiye için bir milat olduğunu, o kara günde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını anımsattı.

Vali Köşger, "Bu gözü dönmüş güruh, köprüleri, havalimanlarını, şanlı ordumuzun araç, gereç ve teçhizatlarını gasbederek, milletin uçaklarını, tanklarını, ağır silahlarını yine milletimize karşı kullanarak, hatta millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizi dahi bombalayarak, alçaklıkta sınır tanımamıştır. Asil ve cesur milletimiz Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak vererek tereddüt etmeden sokakları, caddeleri, meydanları doldurmuş, sinesine doğrultulan tanklara, uçaklara, helikopterlere ve namlulara gövdelerini siper etmiştir" dedi.

Köşger, 15 Temmuz'un asla unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

'Bu devlet de millet de kendisine ortak kabul etmez'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da 15 Temmuz destanının 70'inci ve 100'üncü yılda da kutlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz 2016'da meydanların dolduğunu anımsatan Dağ, şöyle konuştu:

"Ben de o gün Adana'da bundan daha fazla kalabalıkla meydanlardaydım. Herkes meydanlara çıktı ve 15 Temmuz günü millet için bir şeref madalyasıdır. O gün FETÖ ayağa kalkmış olabilir ama bu ülkeye FETÖ'sünden PYD'sine, PKK'sından DAEŞ'ine her biri saldırı yaptı. Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi başaramadınız, başaramayacaksınız. Bir de şunu herkes bilsin. Bu devlet de millet de kendisine ortak kabul etmez. Ortak olmaya çalıştılar, millet cezasını verdi. Birileri de yine ortak olma derdiyle kendilerini dertlendirmesinler. Bu millet, bu devlet 2-3 bin yıldan beri var. Bundan sonra da var olmaya devam edecek. Hep birlikte bunun için çalışmaya devam edeceğiz."

Gençlik ve Spor eski Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise 15 Temmuz'un bu vatan için gövdesini siper edenlerin günü olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün tuzak kurduğunu belirten Kasapoğlu, "Onlar asıl planlayıcının Allah olduğunu unuttular. Rabbimizin inayetiyle o planları bozduk. FETÖ ihanet şebekesi ve onun işbirlikçileri içeride ve dışarıda bu milleti bölmek için bu bayrağı indirmek için gayret gösterdiler. Bu ülke gençlerinin, kadınlarının öncülüğünde 85 milyon, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğiyle bu destanı yazdı." dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da Türkiye'de 15 Temmuz'da büyük bir işgal girişimi yaşadığını kaydetti.

Yaşananları gençler olarak nesilden nesile aktaracaklarını ifade eden İnan, "Bu millete namlusunu çevirip 'vur' emri veren şeref yoksunlarıyla hesaplaşmamız hiçbir zaman bitmeyecek. O gece bu meydanda toplanan değerli İzmirliler, o gece darbeyi siz bastırdınız. Ülkemizi işgal girişiminden sizler kurtardınız. Yüce milletimiz gençleriyle, kadınlarıyla hep birlikte bayrağa, millete, devlete ve demokrasiye sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar ve Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.