GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Haziran 2016 Perşembe 16:55

Konak Meclisi'nden Kılıçdaroğlu'na saldırıya toplu kınama!

Oturumda konuşan Başkan Pekdaş bu tür olayların sona ermesi gerektiğini vurgularken, AK Partili Şanlı da saldırılara parti-başkan ayrımı yapmadan tepki koyulmasının önemine vurgu yaptı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı saldırı ve önüne mermi atılması mecliste gündeme geldi.

Başkan Pekdaş ülkenin içinde bulunduğu durumun feci olduğunun altını çizerken bu tür olayların bitmesinin gerekliliğini vurguladı.

PARTİLİ DEĞİL İNSAN OLUYORSUNUZ!
Başkan Pekdaş’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılanı kabullenmek mümkün değil... Demokratik hakkımız olan tepkimizi kırarak, dökerek gösteremeyiz. Biz parti grubu olarak yanlışı kınıyoruz. Buna kim müsaade veriyor? Halk müsaade ediyor. AK Partili bir bakana ya da başbakana biri yumurta attığında ya da küfür ettiğinde demokratik hak deniyor. Bir muhalefet liderine yapıldığı zaman provokatör oluyor. Ben bugün Kılıçdaroğlu’na yapılanı kınadığım için CHP’li olmuyorum, siz de AK Partili bir bakana ya da başbakana yapılan saldırıyı kınadığınız zaman AK Partili olmuyorsunuz insan oluyorsunuz" dedi. 

Pekdaş da, “O zaman Konak belediyesi meclis, tüm parti grupları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı oy birliğiyle kınamıştır’ diyebiliriz.  Siyasilerin kutuplaştıran dili ülkeyi ve halkları zehirliyor. Bunun önüne geçmek lazım. Oy birliğiyle bu dile lanet okuduğumuz için bu meclise teşekkür ediyorum” dedi.