GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Haziran 2021 Pazartesi 14:59

Konak Meclisi’nden geçmişti: Komisyondan ret, başkanlıktan iade!

Konak Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda ret edilen imar düzenlemesi tartışmalara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılmadığı toplantıda komisyon kararı meclis tarafından yeniden görüşülmek üzere iade edildi. Mevcut duruma göre, park ve yeşil alan olarak kullanılan araziye 5 kat konut imarı gelecek.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi, Özel İzmir Amerikan Koleji ile Özel İzmir SEV okullarının arkasında bulunan mevcutta haliyle otopark ve yeşil alan-park olarak kullanılan araziyi imara açmak için karar aldı. Mülkiyet sahiplerinin başvurusunu değerlendiren belediye yapılan inceleme sonucunda imar planlarına göre 5 kat konut onayı verdi.

Konak Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra Büyükşehir’e gönderilen teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda değerlendirildi. Yürürlükteki imar planında tamamı Park- yeşil alanda kalan Göztepe Mahallesi 931 ada 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 parseller ile 2668 ada 12,13,14 ve 35 parsellerin kısmen B-5 konut alanı ve yeşil alan olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 uygulama imar planı değişikliği teklifi oy birliği ile ret edildi.

Büyükşehir ihtisas komisyonunun kabul etmediği teklif “ret kararı” ile birlikte meclisin onayına sunuldu. Belediye meclisinden geldiği gibi geçmesi beklenen dosyayla ilgili dikkat çeken bir işlem yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılmadığı son meclis toplantısında karar komisyonlara “yeniden değerlendirmek üzere” iade edildi.

Meclis tarafından kendisine iade edilen dosyayı yeniden değerlendirecek olan komisyon önümüzdeki günlerde yeniden karar alacak.