GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Mart 2023 Cuma 09:50

Konak'ın kalbindeki ihalede yeni tarih!

Konak Belediyesi’nin Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni hizmet binasının ihalesinin 20 Mart 2023 tarihinde gerçekleşecek. Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında 3 değerli mülkiyet İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmişti.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte bir çok yapı hasar almıştı.  Hizmet binalarının hasar aldığı ilçe belediyelerinden birisi de Konak olmuştu. Ana hizmet binasından hasar tespit edilen Konak Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdül Batur, meclisten de yetki alarak binanın  yıkılıp yeniden yapılmasına karar vermişti.

Yeni hizmet binanın yapılması için ilk olarak 9 Aralık 2022 tarihinde ihaleye çıkılmış ancak verilen rakamların yüksek olmasından kaynaklı ihale iptal edilmişti.



Yeni ihalenin tarihi belli oldu. Konak Belediyesi 20 Mart 2023 tarihinde ikinci kez ihaleye çıkacak. İhale kapsamında bin 93 metrekarelik taban alanında 2 bodrum ve 8 kat inşa edilecek. Binanın 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Belli istekliler arasında ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihale kapsamında ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 10 aday teklif vermeye davet edilecek.



DEVİR TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI
Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında mülkiyeti Konak Belediyesi'nde olan Göztepe’deki çok katlı otopark, Alanyalı Konak ve Tepecik Pazaryeri'nin İzmir Büyükşehir’e devri Cumhur İttifakı’nın ret oyları ile meclisten geçti. Cumhur İttifakı, Göztepe'deki otopark ile Alanyalı Konak'ın devrine onay verirken Tepecik'teki pazaryeri alanının devrine karşı çıktı.