GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2024 Pazartesi 18:05

Konak’ın arka sokaklarına doğal gaz müjdesi!

Konak Belediyesi, imar planları çalışmaları tamamlanan Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerine doğal gaz götürülmesi için çalışmalara başladı.

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Temmuz ayı meclis toplantısının birinci birleşimi gerçekleştirildi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki toplantının başlangıcında Başkan Nilüfer Çınar Mutlu, yapılan yeni görevlendirmeler hakkında bilgi verdi.

Buna göre, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne Sinan Sarıküse, Plan ve Proje Müdürlüğü’ne Nilüfer Barış Can, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne Ali Kemal Çınar, Fen İş Müdürlüğü’ne Kerem Bulut, Ar-Ge Müdürlüğü’ne Kamuran Bülent Köstem, Etüt Proje Müdürlüğü’ne Yusuf Ekici, Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne İçsen Akdemir, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne Duygu Kesen, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne Mahir Ulaş Akcan, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne vekaleten Yusuf Ekici, İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne vekaleten Simge Eldeniz, Özel Kalem Müdürlüğü’ne vekaleten Ahmet Giliz atandı.

Gündem maddelerinden biri de Konak Belediyesi sınırlarında yer alan Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler’e doğal gaz hizmetinin götürülmesi ile ilgili verilen önerge oldu. Özel Kalem Müdürlüğü tarafından verilen önerge İmar, Hukuk, Plan ve Bütçe, Dirençli Kentler ve Kentsel Yenileme komisyonlarına sevk edildi.



BAŞKAN MUTLU: ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Mutlu, bu bölgelerde ikamet eden vatandaşların belediyeden yoğun bir şekilde doğal gaz talep ettiğini belirterek “Biz İzmir Gaz ile çalışmalara başladık. Onlara mahalle, mahalle dönüşüm planlarını da verdik. Doğalgaz borularının nerelerden geçirilebileceği ile ilgili üzerine oturuldu, çalışıldı. Bunun için de meclis kararı gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

'METRUK BİNALARI YIKIYORUZ'
Konak’ta yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Mutlu, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız başlayacak, yoğun parselasyon çalışmaları sürüyor. Bu çalışmayı yaparken Konak nasıl daha yaşanabilir, daha suçtan, suç mekanlarından arınmış olabilir diye çalıştık. Metruk binaları yıkıyoruz. Hukuki altyapısını oluşturup, tebligatları yapıp metruk binaları yıkmaya devam ediyoruz. Her türlü suça yataklı yapıyor metruk binalar, geçenlerde bir kadın katili buralarda yakalandı. Bu yüzden metruk binalar konusunu önemsiyoruz” dedi.