GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2016 Pazartesi 08:42

Konak camileri Ramazan’da pırıl pırıl!

Geçmişten günümüze birçok farklı kültür ve inanca mensup insanların karşılıklı hoşgörü ve güven içinde yaşandığı yer olan Konak’ta Ramazan ayının gelmesiyle birlikte camilerde yürütülen rutin temizlik çalışmaları da sıklaştırıldı.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce ilçedeki 104 camiyi kapsayan uygulamayla vatandaşların daha temiz bir ortamda ibadet yapmaları sağlanıyor.

CEZALARINI CAMİİ TEMİZLİĞİ YAPARAK ÇEKİYORLAR

İbadethane temizliklerinde çeşitli suçlardan ceza almış ancak ‘Denetimli Serbestlik Yasası’ uyarınca cezasının kalan kısmını kamu yararına hizmet ederek ödeyenler görev alıyor. Cezalarının son günlerini temizlik yaparak geçirenler, görevlendirildikleri camilere giderek camlarını siliyor, halıları süpürüyor, varsa avlusunu yıkıyor.

TÜM İBADETHANELER TEMİZLENİYOR

Yaklaşık iki yıldır süren uygulama camii görevlilerini de memnun ediyor. Ekiplerce temizliği yapılan Gültepe Murat Camii’nin İmamı Yılmaz Baydemir, “Konak Belediyesi’ne bu hizmetinden ötürü teşekkür ederiz. Camimiz sürekli temizleniyor. Ramazan ayında da pırıl pırıl oldu” dedi. Ramazan ayı boyunca sürecek çalışmalar Ramazan sonrasında da rutin olarak devam edecek. Konak Belediyesi, ayrıca ilçe sınırları içindeki cemevi, kilise ve havraların da temizliğini rutin olarak yapıyor.