GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Aralık 2019 Pazartesi 09:13

Konak Belediyesi sorunu çözdü: Haberal'a hastane vizesi!

Konak Belediyesi’nde uzun süredir krize neden olan Mehmet Haberal’a ait Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin arsa problemi çözüldü. İmar Plan değişikliği ilgili komisyondan oy çokluğu ile geçti. Yeni hastane yapımına olanak tanıyan konu, meclis gündemine gelecek.

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Konak İlçesi Halkapınar Mahallesi sınırları içinde yer alan eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) binasının (yeni İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası) arkasında yer alan geniş araziyle ilgili plan krizi sona erdi.  Konak Belediyesi’nde eski Başkan Sema Pekdaş döneminde tartışmalara neden olan hastane imarı CHP grubunda da çatlağa neden olmuştu. Belediyenin hissesinin CHP Zonguldak eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ait Başkent Hastanesi’ne satılmasıyla başlayan gerginlik sonrası plan değişikliği ertelenmişti.

Konak Belediyesi’nin Abdül Batur başkanlığındaki yeni döneminde sorun çözüldü. Belediye, İmar Komisyonu son verdiği karar ile Büyükşehir’den geçen 5 binlik plana göre yeni bir plan tadilatı yaptı. Konak Belediyesi uygulama imar planında bölgeye “hastane” imarı verdi. Karar, AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin katıldığı toplantıda oy çokluğu ile kabul edildi.

Buna göre Haberal, Halkapınar Şehitliği ve Halkapınar İZBAN istasyonuna çok yakın konumda bulunan geniş araziye yeni hastane inşaatı yapacak. Karar, meclisten de geçtikten sonra pürüz ortadan kalkmış olacak.  Öte yandan Konak Belediyesi’nin yeni dönemde oluşan İmar Komisyonu’nda CHP’den Esra Yılmaz Keskin, Şamil Sinan An, Nurettin Cem Aksan, Cumhur Ter ile AK Parti’den Hakan Yıldız yer alıyor.