GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Temmuz 2017 Cuma 10:53

Konak Belediyesi o projeye kaynağı buldu

Konak Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Yağhaneler’de bulunan arsaya kat karşılığı inşaat yapacak. Arazi için yaklaşık 5.5 milyon TL muhammen bedel tespit edildi. Öte yandan belediye ihaleye çıkılan yerin karşısındaki eski il jandarma alay komutanlığını 12 milyon TL’ye TOKİ’den satın almıştı.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi uzun yıllar İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın karargah ve komutanlık binası olarak kullanılan Yağhaneler’deki yeri 12 milyon TL’ye satın aldıktan sonra bölgedeki çalışmalarını hızlandırdı. Belediye, alanın karşısında yer alan mülkiyeti kendisine ait 1200 metrekare arsayı kat karşılığı ihale edecek.

YENİ PROJENİN MALİYETİ AZALACAK
3 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ihalede muhammen bedel 5.5 milyon TL olarak belirlenirken yapılacak konutların yarısı belediyeye kalacak. Belediye buradan aldığı gelir ile TOKİ’den satın aldığı alay komutanlığında hayata geçireceği projenin maliyetini azaltacak. Bu alana, içinde çeşitli sosyal donatıların da olacağı görkemli bir kapalı pazaryeri yapacak. İnşa edilecek tesiste pazaryerinin yanı sıra büyük bir otopark, düğün salonu ve nikah salonu da yapılacak.