GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Şubat 2019 Salı 16:08

Konak Belediyesi’nde grev çanları çalıyor!

Genel-İş Sendikası ile Konak Belediyesi arasında sürdürülen TİS görüşmeleri uzlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika 14 Şubat Perşembe günü belediye binasına grev ilanı asma kararı aldı. Eğer taraflar anlaşamazsa 25 Şubat Pazartesi günü grev başlayacak. Sözleşme bin 276 işçiyi kapsıyor.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube ile Konak Belediyesi arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı.  

Belediyenin temizlik, büro, park ve bahçeler, fen işleri ve sosyal hizmetler bölümlerinde toplam bin 276 kişiyi kapsayan sözleşmede 13 maddede uzlaşılamadığından dolayı sendika grev ilanını asma kararı aldı. İlerleyen süreçte de anlaşma sağlanamadığı takdirde 25 Şubat Pazartesi günü çıkılacak grevin ilanı 14 Şubat Perşembe günü saat 08:00’de belediye binasına asılacak.

Sendika Şube Başkanı Ali Haydar Kara yaptığı kısa açıklamada, “Taleplerimizin karşılanmasını ve sürecin barış içinde geçmesini ve sonlanmasını istiyoruz” dedi.