GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2020 Salı 09:12

Konak Belediyesi harekete geçti: Uluslararası işbirliği atağı!

Konak Belediyesi uluslararası çalışmalara katılmak ve etkinliklerde yer almak için atağa geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da onayıyla birçok kurum ve kuruluşa üye olunması, işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi uluslararası alanda adını duyurmak ve etkinliklere katılmak için harekete geçti. Belediye yönetimi birçok ülkede farklı belediyelerin üye olduğu yapılanmalara dahil olma kararı aldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un onayının ardından belediye yapılan çalışmaları daha geniş platformlarda duyuracak.

Konak Belediye Meclisi’nin aldığı karar sonrasında belediye ilk olarak European Solidarity Corps (Avrupa Dayanışma Programı) kapsamında “Pi Gençlik Derneği” tarafından yürütülecek işbirliği sözleşmesini imzalayacak. Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu’na (TAFİSA-The Association For İnternational Sport For All) üye olacak olan Konak Belediyesi, Uluslararası Spor ve Kültür Derneği’ne (ISCA-International Sports and Culture Association) dahil olacak.  Avrupa Yerel Demokrasi Birliği’ne (ALDA-European Association For Local Democracy) katılma kararı alan belediye Avrupa Irkçılığa Karşı Şehirler Koalisyonu’na (ECCAR-European Coalition of Cities Against Racism) katılacak.  Sürdürülebilir Sağlık Derneği’ne (EVALEO-Sustainable Health) de üye olduktan sonra Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin (Covenant of Mayors) imzalanması konusunda başkana yetki verecek. Yine uluslararası alanda çalışmalar dahilinde olan Global Aktif Şehir projesine katılım gösterilecek.

Belediye ayrıca,  İzmir İş Kadınları Derneği ve İzmir 9 Eylül Rotary Kulübü’yle kent genelinde ortak çalışmalar yapmak amacıyla protokol imzalayacak.