GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2018 Çarşamba 13:46

Komünist Başkan’dan İzmirlilere mesaj: Bizi desteklesinler!

Tunceli’de bulunan Ovacık İlçesi’nin TKP’li Başkanı Maçoğlu, belediye bünyesinde faaliyet gösteren ve doğal ürünler satan kooperatifin İzmir’de açılacak şubesi için, “İzmirlilerin bu çalışmamızı desteklemesini isteriz. Buradaki insanların bu süreçte çok fazla emek verdiğini düşünüyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Ovacık Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ürünlerini İzmir’de satma kararı aldı. Ankara ve İstanbul ile birlikte İzmir’de de satış ofisi açmaya karar veren Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Egedesonsöz’e konuştu.

Konak’ta Turgut Reis Mahallesi’nde yer alan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde faaliyet gösterecek ofisin 21 Ekim Pazar günü gerçekleşecek açılışına katılacağını ifade eden Başkan Maçoğlu, doğal ve organik ürünlere talep noktasında İzmirlilerden destek istedi.

İZMİRLİLERİN BU ÇALIŞMAMIZI DESTEKLEMESİNİ İSTERİZ
Emek ve üretimin önemine vurgu yapan Maçoğlu, “Açılışta İzmir’de olacağım. Bu tür çalışmalar her zaman verimi arttırır. Bu çalışmaları önemli buluyoruz. İzmirlilerin bu çalışmamızı desteklemesini isteriz. Buradaki insanların bu süreçte çok fazla emek verdiğini düşünüyorum. Doğal üretim yapan herkesin desteklenmesi gerekiyor. Ürünlerimiz İzmir’e devamlı gelecek” dedi.

SOSYAL MEDYA SAYFASINDAN DETAYLI BİLGİLENDİRME
Ofisin tanıtımının yapıldığı sosyal medya sayfasında yer alan bilgilere göre; şube 17 Ekim Çarşamba günü (bugün) ürün satışlarına başladı. Her gün 10:00 ile 20:00 saatleri arasında hizmet verecek ofisin resmi açılışı 21 Ekim Pazar günü saat 13:00’te yapılacak. Ovacık Belediye Başkanı Maçoğlu’nun da katılacağı açılışa gelmek isteyenler için düşülen notta, ‘Otobüsle gelecekler Tarihi Asansör durağında, tramvay ile gelecekler Karataş durağında inip ofisimize ulaşabilirler’ bilgisine yer verildi.

KOMÜNİST BAŞKAN HANGİ UYGULAMALARA İMZA ATTI?
2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Tunceli’nin Ovacık İlçesini yönetmek için Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı sıfatıyla yarışan ve seçimi kazan Maçoğlu, göreve geldiğinde ilk iş olarak makam odasının kapısını kaldırdı.

Maçoğlu daha sonra ilçede şu uygulamalara imza attı: Makam aracını kullanmayarak yakıt giderini toplu ulaşıma aktarma, ilçede ücretsiz ulaşım sağlama, belediye binasında 10 bin kitaplık kütüphane açma, kitap okuyan çocuklara bedava bisiklet turu kampanyası, hazinenin 650 dönümlük arazisini halka paylaştırma, bu araziden elde edilen ürünleri satarak yoksullara ve öğrencilere burs sağlama, çeşme suyu için cüzi bir miktar belirleme, organik bal üretme, maaşının bir kısmını öğrencilere burs olarak verme, önceki dönemlerde borçlu olan belediyeyi kara geçirdiği için mali tabloyu belediye binasına asma.