GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Şubat 2016 Pazar 09:18

Komşu'nun divası İzmir'i büyüledi

İzmir Rum Ortodoks Cemaati, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un kente gelişi şerefine Yunan müziğinin divası Haris Alexou’yu İzmirlilerle buluşturdu. Alexiou sevilen şarkılarıyla dinleyicileri büyülerken konser sonunda Patrik Bartholomeos, kardeşlik mesajları vererek tüm İzmirlilere teşekkür etti.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Aziz Vukolos Günü etkinlikleri kapsamında Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ağırlayan İzmir, Yunan müziğinin devi Haris Alexou’nun konserine ev sahipliği yaptı. 

İzmir Rum Ortodoks Cemaati’nin Patrik Bartholomeos’un gelişi şerefine organize ettiği konser Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konserde Patrik Bartholomeos’ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş eşlik etti.  

SEZEN AKSU’NUN ŞARKISINI TÜRKÇE SESLENDİRDİ
Yunanistan’da olduğu kadar Türkiye’de de büyük bir hayranlıkla dinlenen Haris Alexiou’yu dinlemek için İzmirliler salonu doldurdu.  Alexiou, sahneye seyircileri Türkçe selamlayarak çıktı. Sevilen şarkılarıyla izleyenleri büyüleyen Alexiou, Murathan Mungan’ın dizeleriyle yazılan “Olmasa Mektubun” gibi çok sayıda Türkiye ve Yunanistan’da bestelenen ortak şarkıları seslendirdi. Sezen Aksu’nun “Yanarım” adlı şarkısını Türkçe seslendiren Alexiou, salondan büyük alkış aldı.

TÜM  İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR EDERİM
Programın sonunda sahneye Fener Rum Patriği Bartholomeos çıktı. Yunanistan ile Türkiye arasında kardeşlik mesajları veren Bartholomeos, “Sevgili İzmirliler, hemşeriniz Haris Alexiou ile güzel, mutlu eğlenceli vakit geçirdiğinizi umarak hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Yalnız güzel şarkı söylediği için değil; Türkler ve Yunanlılar arasında dostluk ve beraberlik bağı kurduğu için onu çok seviyoruz. Böyle insanlara ihtiyacımız var. Dün İzmir’e geldim. Yaptığımız ziyaretlerde sevgi ve yakınlık gösterildi. Bu akşam bütün İzmirlilere teşekkür etmek istiyorum.  İstanbul’a geldiğinizde sizleri patrikhanemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağım” ifadelerini kullandı.

CADDEYE İSMİ VERİLMİŞTİ
Çok sayıda ödül kazanan ve Loizos, Dalaras gibi önemli Yunan besteci ve söz yazarlarıyla çalışan Haris Alexiou’nun, bugüne kadar otuzdan fazla albümü yayınlandı. Rebetikolarının yanı sıra modern Laika ve Yunan halk müziği dalında seslendirdiği şarkılarla yürekleri dağladı. Türkiye’den de şarkıları kimi zaman Türkçe de yorumladı. Alexiou’nun İzmirli olan ailesi, 1924 yılında mübadele ile Yunanistan’a göç etti. Annesi 1924’e kadar Cumaovası’ndaki Bulgurca köyünde, babası ise Seydiköy’de yaşadı. 2010 yılında İki yaka arasını buluşturan yardım konserleri de veren Haris Alexiou’nun, Gaziemir’de bir caddeye adı verilmişti.