GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2024 Cuma 09:21

Komisyonlar kararını verdi: Memur krizinde top mecliste!

İzmir kamuoyunda haftalardır devam eden memur eylemlerinde Sosyal Denge Tazminatı (SDT) krizi çözüm buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yasal sınır vurgusu ile ilk olarak karşı çıktığı sonrasında ise meclis kararı almak için İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nden yetki istediği krizde komisyonlar oy birliği ile kararını verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde göreve Cemil Tugay’ın gelmesinin ardından memurlara ödenen Sosyal Denge Tazminatı'ndaki ücretlerin yasal sınıra çekilmesi tartışmalara neden olmuştu.

Başkan Tugay’ın ‘yasal sınırı aşamam’ sözleri sonrası memurlar iş bırakma ve eylemsellik hareketlerine başlamıştı.

Kamuoyunda yaşanan arbede ve eylemlerle gündeme gelen süreç sonrası ise Tugay yasal sınırın aşılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki isteme kararı almıştı.

Muhalefette yer alan Cumhur İttifakı ‘ikramiyeler ile sorun çözülebilir’ önerisini mecliste sunarken, Tugay ise komisyonlara sevk edilen gündem maddesiyle ilgili “Ben bu yetkinin altında sizin de imzanın olmasını istiyorum. Siz de paylaşacaksınız bu sorumluluğu. Tek başına belediye başkanına yıkarak olmuyor bu işler” ifadelerini kullanmıştı.

KOMİSYONLARDAN ONAY
8 Temmuz günü gerçekleştirilen olağan meclis oturumunda Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonlarına sevk edilen ilgili önerge için ilgili komisyonlar toplantısını gerçekleştirdi.  Yoğun tartışmalar içerisinde gerçekleştirildiği öğrenilen toplantıda ise Cumhuriyet Halk Partili, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili isimler 'evet' oyu verdi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oy birliği ile kabul edilen ilgili önerge Hukuk Komisyonu'nda ise 1 şerh ile oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karar sonrası ise son kararı ise Büyükşehir Belediye Meclisi’nin vermesi bekleniyor.