GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Ocak 2017 Salı 12:09

Kolin’den İzmir’deki TCDD arazisine kömür deposu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yüzen LNG Terminali’ni açan Kolin Grubu, Aliağa’da TCDD arazisine Gümrüklü Petrokok ve Kömür Antrepo Tesisi kuruyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de yaptığı milyon dolarlık enerji yatırımları ve çevre eylemleriyle bilinen Kolin Grubu Aliağa’da TCDD arazisine kömür depolama tesisi kuruyor.

Kolin Grubu, Ege Bölgesi’nde yaptığı enerji yatırımlarının yanı sıra son olarak geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve hükümetin önemli isimlerinin katılımıyla  Aliağa’da yüzen LNG Depolama Tesisi’nin açılışını gerçekleştirmişti.

AMERİKA RUSYA VE AFRİKA’DAN GELEN KÖMÜRLER DEPOLANACAK
Açılışın ardından firma İzmir’deki yatırımlarına hız kattı. Kolin Grubu bünyesinde yer alan KLN Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş.  tarafından Aliağa’da A tipi Gümrüklü Petrokok ve Kömür Antrepo Tesisi kurulacak.

Firma bu tesis ile  Kuzey ve Güney Amerika’dan ithal ettiği petrol koku ile Rusya ve Güney Afrika’dan ithal ettiği steamcoal (buhar kömürü)  depolaması yapacak. Gemiler aracılığı ile ülkelerden Aliağa’ya gelecek olan yılda 200 bin ton kömür, bu tesiste depolanarak bu merkezden dağıtımı gerçekleşecek.

TCDD’DEN KİRALANDI
Toplamda 6 milyon TL’ye mal olacak proje Aliağa Bozköy Biçerova mevkiinde TCDD arazisinde kurulacak.  Mülkiyeti TCDD’ye ait 20 bin metrekarelik proje sahası KLN Lojistik A.Ş. tarafından yeni kurulan Demiryolu Taşımacılık A.Ş'den kiralandı.