GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ekim 2018 Salı 11:41

Kocaoğlu ‘yokum’ dedi, gözler CHP’de… İzmir’de kim aday gösterilecek?

Başkan Kocaoğlu’nun 15 yıl gibi rekor bir görev süresinin ardından yeni dönem için ‘yokum’ demesi kulisleri hareketlendirdi. Gözler CHP genel merkezine çevrilirken, partinin örgüt dışından bir isme yönelebileceği belirtildi. İddialara göre kadın ya da akademisyen bir aday gündemde.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayacağını ilan etmesinin ardından kulisler iyice hareketlendi. İzmir’de kamuoyunda birçok isim ön plana atılırken kentte yerel seçim startı adeta resmen verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yokluğu durumunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde onlarca isim yeni başkan adayı olarak lanse ediliyor.

Süreçte Bornova Belediyesi eski Başkanı ve partinin eski Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, eski Milletvekili Erdal Eksünger’in, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel, Murat Bakan’ın, İzmir eski Milletvekili Mustafa Balbay’ın, İzmir eski Milletvekili Musa Çam’ın isimleri ön plana çıkmıştı. Fakat bu isimlerden bazıları ön seçim vurgusu yapmıştı. Parti genel merkezinden ise takvim öne sürülere ön seçim yapılamayacağı açıklanmıştı. Partinin İzmir’de eğilim yoklaması yapabileceği ifade edildi. Olabilecek bu eğilim yoklamasından hangi ismin ön plana çıkacağı merak konusu oldu.

Ayrıca CHP’nin adaylık noktasında parti dışından bir ismi tercih edebileceği de kulislere yansıdı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ismi ön plana çıktı. Ayrıca partinin bir kadın aday formülünü de masaya yatırabileceği öğrenildi. Bu noktada Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya’nın ismi kulislerde konuşulmaya başladı.

Öte yandan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir için bir profesörle görüştüğü de öğrenildi. CHP’nin Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen ile hayata geçirilen ‘akademisyen aday’ modelini İzmir’de uygulamak istediği de iddia edildi.