GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2017 Pazartesi 21:00

Kocaoğlu vekillerle toplanmıştı...İki vekil ateş püskürdü!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıya katılmayan Musa Çam ve Tacettin Bayır tepkilerini dile getirdi. Ayrıca ilçe başkanları kendi aralarında organize olarak bir zirve düzenledi.

EGEDESONSÖZ /MEHMET İŞLER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki il kongresine kilitlendi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun düzenlediği toplantılar sürece damgasını vurmaya devam ediyor.

İlçe başkanları, milletvekilleri ve zaman zaman da belediye başkanlarıyla il kongresine gidilirken fikir alışverişinde bulunan Başkan Kocaoğlu, ‘birleştirici tek aday’ üzerinde uzlaşı çağrısı yapıyor.

Kocaoğlu’nun son olarak Asansör Restoran’da milletvekilleriyle gerçekleştirdiği zirveye katılmayan Tacettin Bayır ve Musa Çam tepkilerini dile getirdi.  Ayrıca ilçe başkanları da kendi aralarında organize olarak bir toplantı düzenledi.

ÇAM PATLADI!
Kocaoğlu’na tepkisini ifade eden Çam, “Aziz Bey gıyabımda mazereti var demiş. Mazeretimin ne olduğunu Aziz Bey’den öğrenmek isterim. Bu yapılanları doğru bulmuyorum. CHP’de il ve ilçe başkanlarının nasıl seçildiği tüzükte yazıyor. Gelenekler çerçevesinde adaylar çıkar, delegeler kime istiyorlarsa oy verirler ve seçerler. Bizim geleneğimizde belediye başkanının böyle bir tasarrufu olamaz, olmamalı. Eğer Aziz Bey bir ağabeylik rolüne soyunmuş ise bunu 2 kongre öncesinde yani 4 yıl önce yapmalıydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi makamında oturup, il başkanını il yönetimini, kurultay delegelerini, PM üyelerini o zaman belirlememeliydi. Son yapılan il kongresinde 2 çok yakın arkadaşı aday oldu. Nevzat Kavalar ve Alaattin Yüksel… Birini sağına birini soluna alıp salona kol kola girmesi gerekirken o sadece bir arkadaşını tercih etti.  Bütün bunlara neden olmuş, partide kamplaşmayı ve ayrılığı yerleştirmiş olan her kim olursa olsun birleştirici olma şansı yoktur. Aziz Bey bence bunların dışında kalarak ilçe başkanlarının bir araya gelerek örgütümüzün 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlayacak il başkanı ve il yönetimi oluşturabilirler. Bunun dışındaki arayışlar bizim geleneğimize aykırıdır” dedi.

BAYIR DA TEPKİLİ
Bayır ise, “Bizler il kongresi sürecini belediye başkanının organize etmesinden memnun değiliz. Nasıl ki örgüt büyükşehir belediye başkanının kendi seçeceği komisyonlardaki üyeleri seçemiyorsa sayın belediye başkanımız da aslında amiri olan il başkanını seçmemelidir. 35 yıllık parti geleneğimizde ben böyle bir şey görmedim. Bu yüzden de katılmayı uygun bulmadım. Katılan arkadaşlarım da kendi kişisel görüşlerini oraya iletmişlerdir” açıklamasında bulundu.

İLÇE BAŞKANLARI DA TOPLANIYOR

Ayrıca Başkan Kocaoğlu’nun art arda düzenlediği toplantılarla nabız tutmasına karşılık bir hamle de örgütten geldi. İlçe başkanları kendi aralarında organize olarak bir toplantı düzenledi. İlçe başkanlarının bugün saat 19:00’da bir araya geleceği toplantıya Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ev sahipliği yapacak.