GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2018 Perşembe 09:20

Kocaoğlu ve Yücel’den 'ithal aday' mesajı

İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Ankara ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulundu. İki başkan ithal adaylar özelinde net ifadeler kullandı. Kocaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir’de gerçekleştireceği miting için tarih verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Partiler süreçte ittifak çalışmaları, cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesi ve milletvekili aday adaylığı için genel müracaatları kabul etmekle yoğun mesai harcadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkez örgütlere gönderdiği yazıda milletvekili aday adayları arasında tercih yapmasını istedi. Ana kademe, kadın ve gençlik kollarının da katılımının olduğu süreçte daha sonra il başkanları aldıkları kapalı zarfları Ankara’ya ulaştırdı.

YÜCEL 21 MAYIS ÖNCESİNDE BİR KEZ DAHA ANKARA’YA GİDECEK
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yakın süreçte iki kez genel merkez zirvesi gerçekleştirdi. Başkan Yücel örgütün hassasiyetlerini yaptığı temaslarda Ankara’ya iletti. Partilerin aday listelerini YSK’ya ileteceği tarih olan 21 Mayıs’a kadar Yücel’in bir kez daha Başkent yolcusu olduğu belirtildi.

Öte yandan sürecin diğer bir aktörü ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Yücel’den ayrı olarak Başkan Kocaoğlu da geçtiğimiz günlerde genel merkeze gitti. Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve süreçte İzmir sorumlusu olarak görev yapan Seyit Torun’la görüşürken çeşitli temaslarda da bulundu. İki başkan da Ankara ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulundu. İzmir İl Örgütü’nün en hassas olduğu noktaların başında gelen ithal adaylar konusunda her iki başkan da net ifadeler kullandı.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK KİŞİLERİN LİSTEDE OLMASI GEREKİYOR
İl Başkanı Deniz Yücel, “Sonuçta aday adayı olan herkes değerlidir. İthal aday gibi bir tanımlama yapmamız doğru değil. Örgütün beklentisi İzmir’in, partinin içinden gelen, emeği olan, örgütün tanıdığı bildiği insanlar olması, seçildiği zaman örgütü yalnız bırakmayacak isimler olması.  Vekillerimiz gelmiyor diye bir takım eleştiriler oldu. Her ilçede oldu fakat ikinci bölgede biraz daha fazlaydı. Bu beklentileri karşılayacak kişilerin olması gerektiğini biz de düşünüyoruz.  Kadın adaylara ilişkin ise; sonuçta İzmir’den bahsediyoruz. Kotamız da var. Seçilecek sıralarda en az iki tane kadın görmeyi istiyoruz” dedi.

BENİM İSİM VERMEME GEREK YOK Kİ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise, “Benim isim talebim olmadı. Sadece şunu söyledim; partide emeği geçmiş il başkanları, ilçe başkanları, uzun süre görev yapmış il yöneticileri, meclis üyeliği yapmış, partiye emeği geçen arkadaşların CV’sine bakarak örgütten birilerini değerlendirirseniz memnun kalırız dedim. Partide bir hareket olur. Küçük Menderes, Bakırçay, Yarımada gibi bölgelere, dengelere, ilçelere bakarsanız memnun oluruz dedik. O kadar. İthal adaylarla ilgili düşüncem belli zaten. İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerimize mutlaka kontenjan gelecektir. Olacaktır, kaçınılmazdır. Ama yerel adayların değerlendirilmesi de bizim hassasiyetimizdir. Bu dileğimizi ilettik. Benim isim vermeme gerek yok ki. İl başkanlığı yapmışları, ilçe başkanlığı yapmışları, il yöneticiliği yapmışları ayır, özgeçmişlerine bak, nereli olduğuna, ne yaptığına, ne çalıştığına bak ondan sonra zaten listeyi yaparsın” diye konuştu.

21 HAZİRAN’A HAZIRLANACAĞIZ
24 Haziran için oluşturulan 4 kişilik koordinasyon kurulunda yer alan Kocaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir’de gerçekleştireceği mitingin tarihi hakkında da konuştu. Kocaoğlu, “21 Haziran’a hazırlanacağız. Taslakta 21 Haziran görünüyor. Ama 2 gün önce olur 2 gün sonra olur. O ilerleyen günlerde netleşir” dedi.