GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Kasım 2018 Çarşamba 11:44

Kocaoğlu’nun MHP ziyaretinde ilginç diyalog: Ben sayacağıma sen şafak sayıyorsun!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, MHP İl Başkanı Şahin’i ziyaret etti. Görüşmede yerel seçimler gündeme gelince MHP’li Şahin, “146 gün kaldı” dedi. Kocaoğlu da, “Şafak sayıyorsunuz. Benim şafak saymam gerekirken sen sayıyorsun” cevabını verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i makamında ziyaret etti. Genel merkez tarafından Eylül ayında göreve atanan Başkan Şahin’e ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulunan Başkan Kocaoğlu önemli mesajlar da verdi.

BENİM ŞAFAK SAYMAM GEREKİRKEN SİZ SAYIYORSUNUZ!
Kocaoğlu, “Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin. Hem MHP’ye hem kentimize yeni göreviniz hayırlı olsun” dedi. Kocaoğlu’nun “Önümüzde 5 ay sonra bir yerel seçim var” cümlesini sarf ettiği sırada MHP’li Başkan Şahin araya girdi ve “146 gün kaldı” dedi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “  Şafak sayıyorsunuz. Benim şafak saymam gerekirken sen sayıyorsun” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, “Her seçim arifesinde il başkanlarını dolaşıyorum. Belediyenin sahip olduğu tüm imkanları tüm siyasi partilerin seve seve kullanmasını diliyorum. Bunu da söylemek istedim. Her zaman olduğu gibi İzmir’de kardeşçe seçimler yaşansın. İyi niyetle, birbirimizi kırmadan 15 senede seçimler geçirdik. Kim kazandıysa tebrik ettik” diye konuştu.

- BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN GÖÇ ÇIKIŞI: ACİL ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE GETTOLAR OLACAKTIR!

ŞEHRE UZUN ZAMAN ÖNDERLİK VE AĞABEYLİK ETTİNİZ!
Kocaoğlu’nun sözlerini tamamlaması sonrasında açıklama yapan Şahin, “Ziyaretten dolayı memnun olduk. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha söyleyecekleri vardır diye bekliyoruz” dedi. Kocaoğlu ise, “Hangi konuda isterseniz konuşurum ben” cevabını verdi. Şahin de, “Çok tecrübeli bir siyasetçisiniz. Şehre uzun zaman önderlik ve ağabeylik ettiniz” ifadelerini kullandı.  

5 AY SONRA İZMİRLİ KİMİ TAKDİR EDERSE GÖREVİMİZİ ONA BIRAKACAĞIZ!
Kocaoğlu tekrar söz aldı ve “Siyaset yaşam boyu yapılır. Kendimize en yakın gelen partiye siyaseten katkıda bulunmak için yapılır. Görev alma anlamında şartlar öyle gerektirdi, nasip öyleymiş, 15 sene başkanlık yaptıktan sonra kendi isteğimle aday olmamaya karar verdim. Burada 15 yıllık sürenin hizmet için yeterli olduğunu, yeni arkadaşların gelmesi gerektiğini, siyasette hizmetin bir bayrak yarışı olduğunu düşünüyorum. Hangi arkadaş gelirse gelsin memleketi ileriye götürmek, vatandaşın ekmeğini büyütmek için çalışacak. 5 ay sonra görevimizi İzmirli hemşerilerimiz kimi takdir ederse ona devredeceğiz” dedi. Şahin ise, “Hayırlarımız ortak. Bizim de amacımız güzel İzmir’imize hizmet etmek” diye konuştu.