GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2016 Salı 14:17

Kocaoğlu’nun ‘8 ilçe çıkışı’na ilk tepki: Yüz yüze geleceğimiz ilk yerde…

Başkan Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe ile ilgili, “Sorumlusu ben değilim, orada seçimleri sattılar” sözlerine ilk yanıt geldi. Menderes Eski Belediye Başkanı Özgün, “Biz satma ve satılma işlerinden anlamayız. Yüz yüze geleceğimiz ilk yerde başkana soracağım” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı toplantıda yaşananlarla ilgili gelişmeler sürüyor. Başkan Kocaoğlu’nun, “Namussuz muyum, ahlaksız mıyım?” sözleri ile damga vurduğu toplantıda 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçenin sorumlusunun kendisinin olmadığını vurgulamıştı.

Bu ilçelerdeki seçim sonuçları ve adayları başka partiye çalışanları kast ederek, “Tek başıma sorumlu değilim, oralarda seçimleri sattılar” açıklamasında bulunmuştu.

Kocaoğlu’nun sözleri parti örgütünde konuşulmaya devam ederken ilk açıklama Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün’den geldi. Menderes’te üç dönem belediye başkanlığı yapan Özgün, son seçimde aday gösterilmedi. Özgün’ün yerine parti, şu anda CHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Pala’yı aday gösterdi. Partinin aday değiştirmesinden sonra bağımsız aday olarak seçime giren Özgün, Kocaoğlu’nu eleştirdi.

Özgün, “Gün gelecek aynı ortamlarda, aynı siyasi atmosferde yüz yüze geleceğiz. Birbirimizin yüzüne bakarak cümleler kuracağız. Kimsenin arkasından cümle kurmaz, ateş de etmeyiz.  Zamanı geldiğinde onun gözünün içine bakarak kuracak cümlelerimiz var. Bu satma ve satılma işlerinden biz anlamayız. Kıymetten anlamayız, değerden anlarız. Satın alma işlemlerinde kıymet, bedel ürerinden tartışma açılır. Karşılaştığımda kendisine soracaklarım ve söyleyeceklerim olacak” dedi.

ÖNCE HESAP VERECEKLER
Başkan Kocaoğlu’nun kendisini çok iyi tanıdığını ifade eden Özgün, “Unuttuğu yerler varsa gün gelecek ona hatırlatacağım.  Kendi ilçemle konuşmam gerekirse, hangi kamuoyu yoklamasına, değerlendirmeye göre Menderes’te CHP’nin adayı tayin edilmiştir?  Önce bunu söylesinler. Memur atar gibi aday atamanın sonucunda seçim kaybedildi. Ayıp, günah ve mağlubiyet varsa önce bunun hesabını verecekler. Hesap veremeyenler hesap soramazlar. Şahsen veremeyecek hesabım yok. Ben yapılanı hazmedemediğim için bağımsız aday oldum. Başka partiye gitmedim. Halen daha devrimci ve solcuyum” diye konuştu.

Özgün şunları söyledi: “İnsanların yaşam çizgisine yön verdiler. Bana, ‘sen bizim adayımızsın, konuşulacak bir şey yok,  Seninle yola devam ediliyoruz’ dediler. Sonra da farklı kararlar aldılar. Seçimlerin kayıplarının sebepleri konuşulmalıdır, sonuçları değil. CHP’nin il başkanlığı sekiz ilçenin kaybedilme nedenlerini tartışmaya açsın. Sonra da çıkan sonuçlara göre infaz edilecek varsa edilsin. Yoksa genel geçer cümleler üzerinden ucuz polemikler yaratılmasın”