GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Mayıs 2018 Cumartesi 08:46

Kocaoğlu’ndan yakın markaj: İki gün Ankara'da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu milletvekili adaylarının belirleneceği hafta sonunu Ankara’da geçirecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na önerilerde bulunan Kocaoğlu’nun yakın markaj kararı dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ- Erken genel seçim kararının ardından milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalara hız veren CHP Genel Merkezi hafta sonu yapılacak MYK ve PM toplantılarıyla listeye son şeklini verecek. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre 21 Mayıs’ta son bulan liste teslim etme işlemi öncesinde parti adeta kampa giriyor. Genel Merkezin oluşturduğu komisyonlardan geçen isimler her il için ayrı ayrı masaya yatırılacak. Pazar günü önce MYK ardından Parti Meclisi toplanarak listeleri onaylayacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da toplantılara bizzat başkanlık yapacak.

Partinin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir için ise listelerde kıyasıya rekabet yaşanıyor. Son alınan karar gereği TBMM’de temsilci vekil sayısını 28’e çıkarken CHP buna göre her iki bölgede 14’er isim belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu’na liste verecek.

İzmir’de parti örgütü da milletvekili aday listeleri belirlenmeden önce taleplerini ve çekincelerini dile getirmişti. Özellikle kontenjan ve ithal adaylar konusuna vurgu yapılırken örgütü tanıyan, partinin yakından bildiği, emek vermiş isimlerin listelerde yer bulması istenmişti. İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bu konudaki talepleri Ankara’ya giderek iletmişti.

Başkan Kocaoğlu, kritik hafta sonu öncesinde Ankara’ya gitmeye karar verdi. İkinci kez başkentin yolunu tutacak olan Başkan Kocaoğlu, MYK ve PM toplantılarını yakından izleyecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yakın çalışma ekibini markaja alacak. Daha önce bazı isimlere yönelik taleplerini ileten Kocaoğlu, ilke kararlarını da sıralamıştı. Kocaoğlu, olası sorun ve problemlerle karşılaşılmaması için bizzat konuyu yakından takip etme kararı aldı. Başkan Kocaoğlu, Ankara’da süreci ihmal etmeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile tekrar görüşecek.