GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2018 Salı 09:23

Kocaoğlu’ndan Lider’e İzmir daveti! İZBAN grevi için ne dedi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Karantina Meydanı’nın açılış törenine davet etti. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun İzmir davetini programına aldığını söylerken, “Seçimle alakalı bir şey konuşmadık. Açılışa gelecek. Programını ayarladığında bildirecek. Biz de açılış tarihini belirleyeceğiz. Bunu programına alacağını ve bildireceğini söyledi. Bekliyoruz” dedi. Kocaoğlu ayrıca İZBAN grevi ve kamuoyunda hala aday olarak lanse edilmesine de değindi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, İzmir'e davet ettiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu kentte 9 gündür süren İZBAN grevi üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu ayrıca ‘geri dön’ çağrıları ve hala aday olarak kendisinin görüldüğünün iddia edilmesi karşısında da konuştu.

LİDER’E TELEFON: AÇILIŞA GELECEK!
Kocaoğlu ilk olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelttiği davete ilişkin bilgi verdi. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nu Mustafa Kemal Sahil Bulvarı düzenlemesi ile hayata geçirilecek Karantina Meydanı’nın açılış törenine katılması için telefonla aradığını ifade ederken, “Karantina'daki meydanı hazırladık bitti. Genel başkanımızın katılımı ile açmak istiyoruz. Kendisini davet etmek için telefonla aradım. Seçimle alakalı bir şey konuşmadık. Açılışa gelecek, programını ayarladığında bildirecek. Biz de açılış tarihini belirleyeceğiz. Bunu programına alacağını ve bildireceğini söyledi. Bekliyoruz” dedi.

BANA GELEN BİR ŞEY YOK!
Kocaoğlu ayrıca ‘geri dön’ çağrıları ve hala aday olarak kendisinin görüldüğünün iddia edilmesi karşısında da konuştu. Kocaoğlu, “Bana gelen bir şey yok. Benim de bildiğim bir şey yok. Ben belediye başkanları toplantısında sayın genel başkanımız beni çağırdı, ‘bir hazırlık yap, senin pencerenden yardımcı ol’ dedi. Ben de gittim, kendisine bilgi verdim. Şahıstan ziyade yapıyı, profil konusunda bir değerlendirme yaptım” açıklamasını yaptı.

- GREVCİ İŞÇİLERE MAAŞ YOK!

BUNUN DIŞINDA ZAM VERİLEMEZ!
Kentte 9 gündür süren İZBAN grevi üzerinden konuşan Kocaoğlu, “Refah payı nedir? Birisi bana anlatsın! Ekonomi büyümüşse ondan pay alırsın. Siz 2018’de yüzde 22 oranında bir zam ve toplu sözleşme gördünüz mü? Sendika 70 senede üçüncü grevini yapıyor. Başka yerlerde daha yüksek zamla mı imzaladın da İzmir’i seçiyorsun? İşçiye, emeğe, kente, kentliye nasıl baktığımız yaptığım işlerden anladılarsa anladılar. Bundan sonra anlatacak halimiz yok. Ortağımla beraber bu süreci götürmek durumundayım. Ben bu koşullarda bunun dışında zam verilemeyeceğini söylüyorum” ifadelerini kullandı.