GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2019 Pazartesi 16:05

Kocaoğlu’ndan Kılıçdaroğlu yorumu: Hükümet bunun hesabını sormazsa…

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili, “Sayın genel başkanımıza bu saldırının yapılmasını protesto etmek için kelime bulmak çok zor. Demiri soğutmak doğru ama kim ısıttıysa o soğutacak. Bunun hesabını merkezi hükümet sormalıdır, sormazsa bu ülkeye tekrar büyük bir sorun yaratır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleşen bir şehit cenazesinde linç girişimine uğramasının yansımaları hala sürüyor. CHP, 81 ilde eş zamanlı kitlesel eylem gerçekleştirirken yaşananlara toplumun her kesiminden de tepkiler geliyor. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuştu.

KELİME BULMAK ÇOK ZOR
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “Olayı şiddetle kınıyorum. Sayın genel başkanımıza bu saldırının yapılmasını protesto etmek için kelime bulmak çok zor. Ama toplum yıllardır şundansın, bundansın, şu alt kimliktensin, şu meşreptensin, şu bölgedensin diye ayrıştırıla ayrıştırıla bu hale geldi. Son seçimde de önceki seçimlerde de söylemin ötekileştirme üzerine kurulmasının sonucudur bu” dedi.  

MERKEZİ HÜKÜMET BUNUN HESABINI SORMALIDIR, SORMAZSA…
Kocaoğlu, “Ülke normale dönsün, bu ülke hepimizin, barış içinde yaşalım derken böyle bir olayın olması tamamen bizi uzun süredir yönetenlerin ülkeyi ısıtmasından kaynaklandı. Demiri soğutmak doğru ama kim ısıttıysa o soğutacak. CHP ve Genel Başkanımız devamlı mutedil oldu, sağduyulu davrandı. Ama bunların hepsinin sağlıklı şekilde düzeleceğine inanıyorum. Tahriklere kapılmamak gerekiyor. Tahriklere kapılmamak demek protesto hakkımızı kullanmamak demek değildir. Biz CHP olsun, Türk toplumu olsun sağduyuluyuzdur. Biz gideriz belli meydanlarda, belli yerlerde sessiz direnişimizi yaparız. Orada bir provokasyonla karşılaşırsak orayı terk ederiz. Provokasyon yapan az sayıdaki insanı da kendi haline bırakırız. Bunun hesabını merkezi hükümet sormalıdır, sormazsa bu ülkeye tekrar büyük bir sorun yaratır. Sağduyulu ama aktif davranmalıyız. Sükunete çağırmak doğru ama pasif olmak doğru değil. Kimsenin dolmuşuna gelmeyeceğiz ama demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Bu vesileyle genel başkanımıza geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.