GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Kasım 2016 Cumartesi 13:47

Kocaoğlu’ndan ilginç anekdot: Yıllar geçti, ‘Aferin len Aziz’ dedi!

Başkan Kocaoğlu, tarımda hayata geçirilen projelerden örnekler verirken geçmiş dönemde Kemalpaşa’da yaşadığı bir anısını anlattı. Kocaoğlu, “Bir yaşlı ablamız bana ‘Sen politikacısın, yalan söylüyorsun’ dedi. Sonra yıllar geçti, yanına gittim. Bana ‘Aferin len Aziz, sen söylediklerini yaptın’ dedi…

EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi’nin yürütücülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan, ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ adlı projenin açılışı Hatay Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen törenle yapıldı. 

İzmirlilerin doğal ürünlere, aracısız ve ekonomik fiyatlarla ulaşmasına vesile olan etkinliğin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

25 kooperatifin ürünleriyle yer aldığı buluşmanın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 



KOCAOĞLU’NDAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, “En büyük teşekkürü böyle bir pazarı açtığı için Sema Pekdaş’a sunuyorum. Sema Başkan’ımın ilçesinde bir demet bile maydanoz bile yetişmiyor. Hiç köy, üretici, bağ, bahçe yok. Ama İzmir’in ekonomik olarak en güçlü ilçesi... Bu işin Konak’ta başlaması bu işin büyüyeceğinin ve kooperatiflere daha fazla destek sunacağımızın göstergesidir” dedi.

‘AFERİN LEN AZİZ…’
Başkan Kocaoğlu, geçmiş dönemde Kemalpaşa’da yaşadığı anıyı anlatırken ilginç ifadeler kullandı. Kocaoğlu, “2004 yılında eksikleri tespit etmek üzere Kemalpaşa’nın bir beldesinde gittik. Herkes problemlerini söyledi. Bir yaşlı ablamız bana “Sen politikacısın, yalan söylüyorsun” dedi. Sonra yıllar geçti, söylediklerimizi yaptık. Yine Kemalpaşa’da çok amaçlı spor salonu açılışına gittik aynı teyze üç dört arkadaşıyla gelmiş oturuyor. Yanına gittim, bana “Aferin len Aziz, sen söylediklerini yaptın” dedi… Eğer birbirimize güvenirsek, birlikte yola çıkarsak, sözümüzde durursak, adaletli davranırsak, adam gibi durursak çiftçi de, köylü de, kooperatifçi de, millet de bize inanır ve bu kent kalkınır. İzmir sadece kırsalda kalkınmıyor. Sanayide, hizmet sektöründe, fuarcılıkta kalkınıyor. Birbirimize inanmak ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile hedeflerimizi gerçekleştirmek zorundayız” diye konuştu.

BİZE DÜŞEN GÖREV, BU İŞİ BÜYÜTMEK!
İzmir’in yerelde kalkınma, tarım ve hayvancılık politikalarının ülkeye örnek olduğunu belirten Kocaoğlu, “Umarım bu çalışmalar sütte olduğu gibi aynen aksamadan sürdürülür. Umarım iyi niyetle, samimiyetle sürdürülür, ayrımcılık yapılmaz, aklı ve bilimi rehber alarak bu işler yapılır. Akşam aklıma geldi, hadi sabah bunu yapayım diyerek kalkınma olmaz. Akıl var, bilim var, hesabı var, kitabı var… Köylü ne istiyor, kooperatif ne istiyor, ihtiyacı ne… Her köyü ziyaret ederek, tek tek düşüncelerini alarak bu işi yürütmek zorundayız. Bu işin mayası tuttu… Bize düşen görev bu işi büyütmektir. Yolun büyük bir kısmını kat ettik. Şimdi pazarlama konusunda adım atmak zorundayız. Samimi olacağız, birbirimize inanıp güveneceğiz, birlikte çalışacağız, ülkemizin birliğine, beraberliğine sahip çıkacağız, ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Başkanlarının bu ülkenin toprağında, tarımında, sanayisinde gözü olmayacak. Çalışacağız, üreteceğiz, başaracağız. İzmir ayağa kalktı, emekledi, yürüdü, önümüzdeki günlerde de koşacak. Hep beraber koşmaya var mıyız?” dedi.

PROJELER O KADAR GÜÇLÜ Kİ HÜKÜMET BİLE…
Ev sahibi konumda olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise şunları söyledi: Üretici ile tüketicinin aracısız buluşması için fırsat tanımış oldu. Bu bir ilk adımdır. Bunun sonrasını getirmek için kararlıyız. Tek başına bir kadının, bir üreticinin güçsüzlüğü karşısında örgütlenmiş üreticilerin güçlü olduğunun bilinmesini isteriz. Bu projeler o kadar güçlü ki, hükümet bile İzmir’i örnek alıyor. Hükümet İzmir’in kırsalda kalkınma projelerini milli tarım projesi olarak alıp kullanıyor.



HER AYIN İLK CUMARTESİ GÜNÜ

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu davetliler stantları gezerek, üretici kooperatiflerin ürünlerini yakından inceledi. İzmir’deki üretici kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünlerin tüketiciyle aracısız buluşmasını sağlayacak ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ etkinliği her ayın ilk cumartesi günü Hatay Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenecek. İzmirliler tarladan gelen doğal ürünleri ekonomik fiyatlarla alıp sofrasına götürebilecek.