GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mart 2019 Perşembe 20:36

Kocaoğlu’ndan giderayak işçilere yüzde 25’lik teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında İZELMAN işçileri için sürdürülen 10’uncu TİS döneminde flaş bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi sendikaya yüzde 25’lik bir teklif önerdi. Sendika başkanları işçilerle toplantı düzenledi. Sürecin grevsiz bir şekilde noktalanma ihtimalinin çok yüksek olduğu aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 1 ve 3 numaralı şubeleri arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) döneminde flaş bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz ay taraflar arasında uzlaşı sağlanamadığından dolayı start alan arabulucu sürecinin noktalanmaya çok yakın olduğu aktarıldı. İZELMAN’da çalışan ve sendikada örgütlü işçileri kapsayan 10’uncu TİS sürecinde arabulucunun da devreye girmesi olumlu sonuç vermeseydi grev gerçekleşecekti. Fakat gelinen aşamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere yüzde 25’lik bir zam önerdiği ifade edildi.

Teklifi içeriğinde ise kıdem zamları, grup atlamaları ve sosyal hakların yer aldığı belirtildi. Bunlar dikkate alındığında toplam zammın yüzde 33’ü bulduğu aktarıldı.

Şube başkanlarının gelişme sonrasında işçilerle toplantı düzenlediği belirtildi. Emekçilerin kendilerine gelen teklifi olumlu ve olumsuz yanlarıyla değerlendireceği ve izlenecek yol haritasının buna göre şekilleneceği ifade edildi. Bu noktada sendika temsilcilerinden de Büyükşehir Belediyesi kanadından da herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Toplantının sonlanması halinde kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı öğrenildi. Süreci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bizzat yönettiği belirtildi.