GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ekim 2016 Cumartesi 16:52

Kocaoğlu'ndan flaş hamle: Davayı anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı tarihi belediye davası hakkında açıklamalarda bulunacak. Kocaoğlu, sürece ilişkin önemli değerlendirmeler yapacak.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 129 kişinin yargılandığı tarihi belediye davasındaki süreç devam ediyor. Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı dava aradan yıllar geçmesine rağmen sonuçlanmadı.

- KOCAOĞLU'NDAN TRAMVAY MÜJDESİ VE 'İZMİR'İN MALLARI' ÇIKIŞI!

Dava açılmadan önce yapılan teknik takip, polis operasyonları, iddianame, savcılık süreçleri ve yargılama kararları da dahil olmak üzere tüm süreçlerde yüzlerce kişinin imzası yer aldı. 

17-25 Aralık sürecinin ardından başlayan operasyonlar ve sonrasındaki FETÖ yapılanmasıyla birlikte o dönem görev alan yüzlerce kişi ya görevinden alındı ya da meslekten ihraç edildi. 

Kocaoğlu’nun yargılanmasına neden olan önemli kararlara imza atan savcı ve hakimlerin büyük bölümü meslekten atıldı.

Aynı dönemlerde Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi önemli davalar sonuçlandırılırken tarihi belediye davası henüz sonuçlanmadı. Tutuklu bir kişinin bile bulunmadığı davada Başkan Kocaoğlu defalarca davanın sonuçlanmasını talep ederken beraat talebinde bulundu. Aradan geçen zamanda defalarca hakim ve savcıların yerleri değiştirildi.

Başkan Kocaoğlu, tüm Türkiye’nin dikkatini çeken durumla ilgili açıklama yapma kararı aldı. Avukatı İzmir Barosu eski Başkanı Ercan Demir ile birlikte süreci değerlendirecek olan Kocaoğlu, Pazartesi günü saat 11’de belediye Çetin Emeç Salonu’nda basının karşısına geçecek. Son durum hakkında görüşlerini paylaşacak olan Kocaoğlu’nun yeniden beraat çağrısında bulunması, davanın sonuçlanmasını istemesi bekleniyor.