GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Nisan 2016 Salı 16:14

Kocaoğlu’ndan Ankara çıkarması: 3 bakanla proje zirvesi!

Ankara’ya çıkarma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üç bakanla bir araya geldi. Kocaoğlu ekibi ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla görüştü.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sabah saatlerinde başlayan Ankara’daki mesaisi tamamlandı. Çalışma ekibi ile birlikte Ankara’ya giden Kocaoğlu bakanlıklarda İzmir’in projeleri başta olmak üzere bekleyen onaylar ve önemli konuları masaya yatırdı.

İzmir heyeti, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla bir araya geldi.

BAKAN SARI'YLA ZİRVEDE 2 DOSYA! 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve kurmaylarının Ankara’daki ilk görüşmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile gerçekleşti. Bakan Sarı’ya “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi ÇED Raporu” ve “Katı Atık Bertaraf Tesisi” konularında özet bilgi sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, hem yüzülebilir körfez ve etkinliği artırılmış bir limanının hem de modern bir katı atık bertaraf tesisinin İzmir için önemine dikkat çekti. Bakan Sarı ise İzmir’in sorunlarının çözümü konusunda her türlü desteği vereceğini ve süreci hızlandıracağını söyledi. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman Öztürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda, önümüzdeki hafta hem Bakanlık ve İZSU bürokratları hem de TCDD yetkililerinin katılacağı yeni bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir bürokratlarının ikinci durağı Orman ve Su İşleri Bakanlığı oldu. Bakan Veysel Eroğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kurulması konusunda samimi desteğe hazır olduklarını söyledi. Toplantıda Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de hazır bulundu.



Ankara temaslarının son durağında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan ve bürokratları, körfezin ÇED sürecinden katı atık bertaraf tesisine, yeni gemiler için gerekli barınak yerinden yat limanı projelerine kadar pek çok önemli konuyu masaya yatırdı.



Bakanlık Müsteşarı Özkan Poyraz, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Ümit Ekinci ve TCDD eski Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın da yer aldığı görüşme, her iki taraf için de gayet olumlu geçti.

BAŞKAN’DAN ANKARA RAPORU
Öte yandan Başkan Kocaoğlu görüşmelerin ardından katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 3 bakanla yapılan zirveler hakkında ayrı ayrı bilgi veren Kocaoğlu, Körfez’e ÇED’de TCDD ile Büyükşehir’in önümüzdeki günlerde bir ekip çalışması yapacağını duyururken, Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinde sorunun yüzde 90 oranında çözüldüğünü açıkladı.

İşte Kocaoğlu’nun açıklamaları:

Ekip çalışması yapacağız!
- İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi’yle görüştük. Gerçekten mükemmel bir karşılama oldu. Konulara eğilmesi, sahiplenmesi bizi ve ekibimizi son derece memnun etti. Körfez ÇED konusunda son gelinen noktayı tartıştık. Ellerinde gelen desteği vereceğini söyledi. Müsteşarımız Mustafa Öztürk, TCDD yetkilileri, bakanlık yetkilileri ve ekibimiz ile birlikte önümüzdeki günlerde ekip çalışması yapacağız. Orada da bakanlığın kafasındaki soru işaretleri giderilecek. Olumlu bir yöne girdiğimizi düşünüyorum. Yapıcı ve çözüm odaklı bir duruş sergilediler. Gereken talimatları da verdiler.

Çözüm odaklı bilgiler verdi
- Daha sonra ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte görüşme gerçekleştirdik. Katı atık bertaraf tesisi için Orman Bölge Müdürlüğü’nden almamız gereken bir onay var. Bu konuda çalışma yapacağını ve her konuda desteği vereceğini ifade etti. Samimi, içten bir şekilde İzmir’in sorunlarını halletmek adına çözüm odaklı bilgiler verdi. Biz de anlattık. Oradan da olumlu şekilde ayrıldık.

Çöp yüzde 90 halloldu
- Bakanımız İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile de İzmir’in Körfez ÇED, katı atık bertaraf tesisi, marinalar, iskele, kıyı tasarım projelerinin hepsini konuştuk. Not aldı. Yakınen takip edeceğini ifade etti. Birçok telefon görüşmesi yaptı. Bakanımızın daha önce ‘Sorunları çözeceğim’ diye açıklamaları vardı, onlara harfiyen uyacağı ortaya çıktı. Ben de memnun ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra hep beraber takipçisi olacağız. Sorunlarımızı çözeceğiz. İzmir’i kalkındırmak, sorunları çözmek ve hizmet etmek için hep beraber gereken desteği vereceğiz. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün ilgiyi fazlasıyla gördüm. 3 bakanımızla ilgili bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili sorun yüzde 90 halloldu. Çok samimilerdi. Ben de hallolacağına inanıyorum.