GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2018 Cumartesi 09:58

Kocaoğlu'ndan adaylık çıkışı: Aday olmayacaksak...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2019 yerel seçimlerinde adaylığıyla ilgili, “Görevde olan bir belediye başkanı aksini söylemedikçe zaten doğal adaydır” dedi.

EGEDESONSÖZ/İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarımdan, sağlığa, çevreden ulaşıma kadar artık Türkiye’de kabul edilen “İzmir Modeli”ni anlattı. Cumhuriyet Gazatesi’ne konuşan Başkan Kocaoğlu, modelin sadece bir ayağı olmadığını her alanda çalıştıklarını vurguladı. Kocaoğlu, bu modelin kitap haline getirileceğini de söyledi. 

Başkan Kocaoğlu, “Tarıma uzun yıllardır destek verilmediği, imkân sağlanmadığı için bizim tarımda yaptığımız iyileştirmeler İzmir modeliymiş gibi değerlendiriliyor. Ülke çapında ses getiren bu iyileştirmeler İzmir modelinin sadece bir ayağı. Ama biz aynı çalışmayı, belediyenin yaptırım stratejisinden, kentin sanayileşme stratejisine, ticaretinin gelişmesine, hizmet ve kültür sanat sektörünün gelişmesine, belediyenin finansal yapısına gelinceye kadar birçok boyuta taşıdık. Bunlar 20 başlık altında incelendi. Bir yılı aşkın süredir bir ekip çalışıyor, bu model kitaplaşacak. Orada görülecektir ki, İzmir modeli sadece tarımın kalkındırılması değil, havanın, körfezin temizlenmesi, tarım ürünlerinin kalitesinin artması, iyi tarım ve organik tarım uygulanmalarının gelişmesi, sanayi üretiminin artması, teknoloji, belediye ve sanayicinin çevreci teknolojiye yatırım yapması,kültür ve sanat altyapısı, kongre turizmi altyapısı, fuar altyapısı, sağlık sektörü, turizm gibi pek çok alanı kapsıyor. Zaten çalışmaları da bu alanlardaki uzman bilim insanlarıyla yapıyoruz.” dedi.

‘ZATEN DOĞAL ADAYDIR'
Başkan Aziz Kocaoğlu 2019 yılında aday olup olmayacağı konusunda ise,  “Fiilen belediye başkanlığı yapan adam zaten doğal adaydır. ‘Aday mısın’ muhabbetinin bile olması garip. Çünkü zaten belediye başkanlığı yapıyoruz. Aday olmayacaksak açıklama yapmak gerekir. Adaysak, adayız demenin gereği yoktur. Zaten doğal mecarasında su akıyordur” diye konuştu.

KOAOĞLU: İKTİDARIN SONU GELDİ

GERÇEK YORGUNLUK
Başkan Kocaoğlu iktidarıngeeçekçekten yorulduğun da belirtirken şu cümleleri kullandı:
 “İktidar, konjonktürel olarak dünyanın sağladığı imkânları kendilerine göre iyi kullandı. Ama ekonomi, yaşam kalitesinin artması gibi cephelerden baktığınızda imkânlar doğru kullanılmadı. Bir ülkeyi topyekûn kalkındırmanız lazım. Yalnızca inşaat ve finansa yatırım yaparak 80 milyonluk bir ülkeyi ileriye götüremezsiniz. Bugün baktığımızda, ileriye götüremediklerini de görüyoruz. Ekonomideki tıkanıklığın giderilmesi de mümkün gözükmüyor. Geri dönüşü olmayan, katma değer yaratmayacak konulara yaptıkları yatırımların küçük bir bölümüyle Türkiye tarımı çok rahat kalkındırılabilirdi. Bunu İzmir’de yaptık. Sanayi ve bilim de aynı şekilde. Para karın doyurmaz. Para alır, satarsın para büyür. Bu arada bazı insanlar zengin olur ama ülkenin üretimine bir katkısı olmaz. Ekonominin topyekûn kalkınmasını sağlayacak yatırımlar gerekiyor.”