GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ekim 2016 Çarşamba 13:22

Kocaoğlu muhtarlara seslendi: Kimse İzmir’in büyümesini…

Muhtarlar Günü etkinliğinde konuşan Başkan Kocaoğlu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birlik beraberlik mesajları veren Kocaoğlu, “Kimse İzmir’in büyümesini engelleyemeyecek” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kentin muhtarlarıyla bir araya geldi.

40. Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı açılışının ardından Fuar İzmir’de gerçekleştirilen toplantıya 30 ilçeden yüzlerce muhtar katıldı.

MERKEZDEN YÖNETİM YETERLİ OLMADI
Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası’yla birlikte hizmet sınırının genişlemesinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları ben göreve başladığımdan beri yaklaşık 11 kat büyüdü... 9 ilçeydik 30 ilçe olduk. Bütün hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Size merkezden yardım etmeyi yeterli bulmadık. 11 ilçeye dilek ve isteklerinizi duyurabileceğiniz, yerel hizmet büroları açtık.  Sınırlarımız o kadar büyüdü ki Küçük Menderes Havrası ve Bakırçay Havzası’nda aynı merkezdeki gibi şantiyelerle hizmet vermemiz mümkün değildi. Bayındır’da 53 dönüm içerisinde saatte 250 ton asfalt ve  kilit parke üretebilecek tesisi kurduk. Önümüzdeki günlerde elektriği bağlandığı zaman açılacak. Yine Bergama’da tesis çalışmalımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

YERİNE GETİRMEDEN ‘GETİRECEĞİZ’ DİYE DOLAŞMANIN ANLAMI YOK
Muhtarlardan alınan talepler için çalışma programı hazırladıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Biz bütün muhtarlarımızdan mahallelerinin ihtiyaçlarını aldık. Sorunları tespit ettik. Ama uzunca bir yaz döneminde ben de sizleri ziyaret etmedim. İsteklerinizi talepleriniziz aldık. Bunları yapmadan, ‘bunları yaptık; bunları da yapacağız’ diyemeden sadece  ‘yapacağız’ diyerek dolaşmayı doğru bulmadım. Bundan sonra daha da hızlanacak. Bir köyümüzün, bir ilçemizin arazi yollarının 1 senede bitiremeyeceğiz ama ne kadar hızlı çalışırsak, ne kadar doğru iş yaparsak ileriye gideceğiz.  Sizler de yıl başına kadar çok uzun vadede olmayacak işlerinizin gerçekleştiğini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

YÜZÜLEN BİR KÖRFEZE HERKES GELİR
İzmir’in kalkınması için birlik beraberlik çağrısı yapan Kocaoğlu, “Hedefimiz bu kenti kaldırmak. Köylümüzü, tacirimizi, sanayicimizi, kalkındırmak istiyoruz. O zaman birlikte çalışacağız. Yüzülebilir bir körfeze dünyadan herkes gelir.  Yatırımcı gelir, kongreye gelir, turist gelir ve kartopu gibi kent büyümeye başlar. Temiz su, temiz toprak ve temiz hava bunlara bağlı olarak da temiz bir yaşam ortamı beraber gerçekleşecek. Kenti kentliyle beraber paylaşarak büyüten, her şeyden önce kentlinin çıkarlarını ön planda tutarak eğitimden işine kadar beraber bu kenti kalkındıracağız. Tarıma verdiğimiz destekler bunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı. 

KİMSE İZMİR’İN BÜYÜMESİNİ ENGELLEYEMEYECEK
Başkan Kocaoğlu, “Birlikte çalışıyoruz. Her zaman eksiğimiz olacak. Ama birbirimize destek olarak bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. 2010’dan itibaren kentimiz kalkınmakta.  İzmir, dünyada büyüyen en hızlı ikinci kent oldu. Bundan sonra da kimse İzmir’in büyümesini, gelişmesini engelleyemeyecektir. Birlikte üreteceğiz” şeklinde konuştu.

YOLU SUYU YAPARIZ, ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK
Konuşmasının son bölümünde terör gündemi ve operasyonları konu alan Kocaoğlu,  “Bizde IŞİD ve PKK terörü artıyor. Askerlerimiz şehit oluyor. Bir de bunlar yetmezmiş gibi 15 Temmuz felaketi yaşadık.  Biz birlikte mücadele eden bir milletiz. Er geç ötesinden geleceğiz. Er geç bu ülkede barışı kardeşliği tahsis edeceğiz. Ne kadar çabuk tahsis edersek o kadar hızlı yol alacağız. Önümüzde bir süreç var. Türkiye normalleşinceye kadar sizlerden birlik beraberlik için çocuklarımız için destek ve dayanışma istiyoruz. Yolu suyu kanalizasyonu yaparız ama ülkenin birliği bütünlüğünü 2016 yılında bu ülkenin bir numaralı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bunu sağlarsak hepsini gerçekleştiririz” dedi.