GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mart 2024 Salı 14:33

Kocaoğlu kefil oldu... İlçeden onay aldı, il veto etti!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 kez il başkanlığı yapmasına rağmen açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ihraç edilen CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş’ın geri dönüşüne Urla İlçe Başkanlığı’ndan vize çıkarken İl Başkanlığı ise “olumsuz” görüş bildirdi. Karataş’ın referanslı dönüş talebi genel merkezde beklemeye alındı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi partide yaşanan değişim sonrası göreve gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kalan “100. Yıl affını” devam ettirme kararı İzmir’de krize neden oldu. Kurultay öncesinde, ihraç edilenlerin eve dönüşüne olanak tanıyan kararın Özel ve ekibi tarafından devam ettirilmesine karar verilmişti.

Bu kapsamda; Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla 2019 yılında ihraç edilen CHP İzmir’de 5 dönem üst üste il başkanlığı yapan Kemal Karataş’ın durumu yeni yönetim döneminde gündeme geldi. Karataş, ikamet ettiği Urla’dan hazırladığı bir dilekçeyle affını isterken yeniden üyelik başvurusunda bulundu.

KOCAOĞLU KEFİL OLDU
Yerel seçim öncesinde aday belirleme ve meclis üyelerinin tespitlerinin hızlandığı geçtiğimiz aylarda Özel ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir dönem ayrı düştüğü Karataş’ın dönüşüne kefil olduğu öğrenildi. Durumu, bizzat Özel ile görüşen Kocaoğlu, Karataş’ın partiye hizmetlerini anlatırken haksız yere partiden ihraç edildiğini söyledi. Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i eleştirdiği, sosyal medyadan açıklamalar yaptığı gerekçesiyle ihraç edilmişti.

BAŞVURU YAPSIN
Söz konusu görüşmede, Kocaoğlu’na “bir dilekçeyle yeniden dönüş başvurusu yapsın” diyen Özgür Özel’in sözleri üzerine Karataş’a haber verilirken Urla İlçe Başkanlığı’na dilekçeyle başvuru yapıldı. Urla İlçe Başkanlığı, Karataş’ın talebini olumlu karşılayarak il başkanlığına gönderdi. Urla’dan gelen dilekçe ve talep yazısına CHP İzmir İl Başkanlığı olumlu görüş yazmadı. Karataş’ın talebinin, genel merkez üye masasına il başkanlığının olumsuz görüşüyle birlikte gönderildiği öğrenildi. Dilekçeye henüz bir yanıt verilmezken geri dönüş talebinin bekletildiği ifade edildi.

NE SUÇ İŞLEDİM?
Egedesonsöz’e konuşan CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş çağrıda bulundu. Karataş, “İkamet ettiğim Urla’dan başvuru yaptım. Fakat genel merkezden bana “il başkanlığının raporu olumsuz” dediler. Bir üyenin talebinin yerine getirilmesi gerekiyor. Ben ne yaptım? Yüz kızartıcı bir suç mu işledim? İl başkanı başta olmak üzere bu konuyla yakından ilgilenen arkadaşlar bunun yanıtını versin. Yıllarca il başkanlığını yaptığım, canla başla çalıştığım partime dönmek istiyorum. Bana verilen bu hakkın birileri tarafından elimden alınmasına da izin vermeyeceğim” diye konuştu.