GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Aralık 2018 Çarşamba 09:09

Kocaoğlu, İZBAN grevi için Ankara’da

Başkan Kocaoğlu, İZBAN’da sendikanın ilan ettiği grev günü olan 10 Aralık’a yaklaşılırken TCDD Genel Müdürlüğüne gitti. Sorunun çözümü için kolları sıvayan Kocaoğlu’nun ayrıca uzun süredir bekleyen çalışmalar noktasında da bilgi aldığı aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun programı kapsamında bazı temaslarda bulunduğu öğrenildi.

Başkan Kocaoğlu TCDD ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkandığı İZBAN’daki grev sorununu çözmek için harekete geçti. Kocaoğlu’nun ayrıca daha önceden bekleyen çalışmalar noktasında da TCDD Genel Müdürlüğü ile temas kurduğu belirtildi.

TCDD Genel Müdürlüğü ile Kocaoğlu'nun görüşmesinin ardından, kurum işçilerin örgütlü bulunduğu Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'ün Ankara'ya çağrıldığı öğrenildi. Ervüz, "Görüşmeden ne çıkarsa çıksın biz üyelerin görüşüne başvurup onaya sunacağız. Diğer türlü sözleşmeyi bağlamamız mümkün değil" dedi.

Kocaoğlu’nun Ankara mesaisi kapsamında TED Üniversitesi’nde İzmir Modeli başlığı altında bir konuşma yapacağı aktarıldı.