GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2016 Perşembe 06:33

Kocaoğlu açıkladı: Türkiye'nin ilk opera binası yola çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Karşıyaka’da yapılacak olan opera binasının inşaat ruhsatının alındığını söyledi. Kocaoğlu, “Kısa sürede ihalesine çıkacağız. İzmir muhteşem bir sanat merkezi kazanacak” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Mavişehir’de yapacağı opera binasının hazırlıkları tamamlandı. Karşıyaka Belediyesi’ne ait arazinin de içine dahil edilerek planlama yapılan alanda yeni bir kültür sanat merkezi yükselecek.

Konuyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Karşıyaka Belediyesi’nin de arazi tahsis ederek destek verdiği opera binasının hazırlıkları tamamlandı. En kısa sürede yapım-inşaat ihalesine çıkacağız. İnşaat ruhsatını aldık. Pürüz kalmadı. İzmir, opera binası ile çok güzel bir sanat eserine kavuşmuş olacak” dedi.

İzmir Opera Binası, Türkiye'de yapımı planlanan bir performans sanatları merkezi özelliği taşıyor. Karşıyaka’da 25 bin metrekare büyüklüğünde bir arsa üzerine inşa edilecek olan bina, Türkiye'nin ilk opera binası olma özelliğini taşıyacak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 177 eserin katıldığı proje yarışmasını Mehmet Kütükçüoğlu'nun başını çektiği ekip kazanmıştı. Binada 1.200 kişilik ana salon ve 400 kişilik bir bale salonu yer alacak.