GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Temmuz 2023 Salı 14:42

Kocaeli-Bakanlık birleşti, İzmir’de panoları süsledi… Manidar reklam!

İzmir siyasetinde körfez temizliği ve koku sorunun yoğun bir şekilde tartışıldığı günlerde İzmir’in reklam panolarında dikkat çeken bir reklam görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle yaptığı Marmara Yeniden Büyük Körfez Projesi’nin reklam afişleri İzmir'in her yerine asıldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de kent siyasetinin ana gündemlerinden birisi olan körfez temizliği ve koku sorunu tartışmaları hızla sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerek arıtma konusunda yaptığı yeni faz hamleleri gerekse de dip tarama faaliyetlerini sürdürdüğü süreçte AK Partili siyasetçiler Büyükşehir Belediyesi’ni yetersiz kalmakla eleştiriyor.

İZMİR’DE BOYDAN BOYA KOCAELİ AFİŞLERİ
Tartışmalar sürerken kentin birçok noktasında reklam panolarına dikkat çeken afişler görüldü. İzmir Körfezi’nin yaşadığı benzer bir kirliliği yaşayan İzmit Körfezi’nin temizlenmesi konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle yapacağı çalışmaların tanıtımı kent genelinde panolara asıldı.

Marmara Yeniden Büyük Körfez Projesi adıyla yürütülen projenin afişlerinde “Dipten Diriliş Başladı”, “Türkiye’nin en büyük çevre projesi”, “Marmara’da 1000 futbol sahası büyüklüğünde dip temizliği”, “Marmara’da hayata yer açıyoruz” sloganlarının yazıldığı görüldü. Yapılan çalışmalar ile 8 milyon ton çamurun İzmit Körfezi’nden arındırılması hedefleniyor.