GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2022 Salı 19:40

Kızılay planlarına 'şerh'li evet!

Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un yönetiminde gerçekleşen oturumda oylamaya sunulan bazı mahallelerin imar revizyon planlarına AK Partili üyeler, “Kızılay bölgesi imar planı revizyonuna yapılan itirazlar haklı görülmekle beraber, plan bütününde sağlanan kamu yararı gözetilerek, imar planı sonrasında yapılacak uygulamalarda karşılaşılacak sorunların çözümü için imar planı değişikliği yapılması koşuluyla uygun görülmüştür" notu düşerek kabul oyu verdi.

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirildi. İlçedeki bazı mahallelerin imar revizyon planları oylamaya sunuldu. AK Partili üyeler plana şerh koyarak “evet” oyu verdi.

Meclis toplantısından önce Kızılay Mahallesi sakinleri, meclis önünde toplanarak, plana itiraz etti. Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Mustafa İduğ'la bu konuyu görüştü. Meclis toplantısında da imar planı ile ilgili maddelerin oylaması gündeme geldi. AK Parti Meclis Grubu, Kızılay Mahallesi ile ilgili plana şerh koyarak evet oyu verdi. Şerh metninde şu ifadeler yer aldı:

“Kızılay bölgesi imar planı revizyonuna yapılan itirazlar haklı görülmekle beraber, plan bütününde sağlanan kamu yararı gözetilerek, imar planı sonrasında yapılacak uygulamalarda karşılaşılacak sorunların çözümü için imar planı değişikliği yapılması koşuluyla uygun görülmüştür."

KÜLTÜR ADASI PROTOKOLÜ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Kültür Adası ile ilgili protokolü de tartışma konusu oldu. AK Parti meclis üyeleri Bornova Belediyesi’nin hazırlamış olduğu protokolle İzmir Büyükşehir Belediyesi protokolünün ayrı protokoller olduğunu öne sürdü. Bazı derneklerin de dahil olduğu Bornova Kültür Adası protokolü ile ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hatice Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin metninde proje için verilecek yerin ihtiyaçlarının karşılanacağının yazılı olduğunu belirterek, “Protokolde ise yer belli değil. Cumhuriyet Evi ya da başka bir yer olduğu belli değil. Elimizde bu kadar güzel bina varken neden tek derneğe sunuyoruz? Protokolde de bir değişiklik oldu. Altındağ’daki STK merkezinde faaliyetlerini sürdürmesini öneriyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, “İşbirliği protokolü içinde bizim dahlimiz yok. İstedikleri yerde toplanabilirler. Biz herhangi bir yer tahsis etmiş değiliz. Bizdeki protokolde tahsis yok” cevabını verdi.

KASACI: UCU AÇIK BİR PROTOKOL
AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı da, yer tahsisinin yeni protokolden çıkarıldığını kaydederek, “Yer tahsisi çıkarılmış. Dolayısıyla ilk olarak Cumhuriyet Evi olarak geldi. Ucu açık bir protokol yapılmış. STK’lar yerleşkesi diye bir yer yapıldı. Oranın işaret edilmesi gerekir diye düşünüyoruz. Cumhuriyet Evi’nde ders verilmesinin de sürdürülmesini istiyoruz. Ne yazık ki bazı konular önceden getiriliyor, meclisin hakkına ipotek konuluyor. Önümüzde beş tane getiriliyor olsa tartışırız. Bu protokolün gözden geçirilmesi lazım” sözlerine yer verdi.

GÜRSUL: İKİ PROTOKOL ARASINDA FARK YOK
CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul da, İBB Protokolü ile bizim protokolü arasında bir fark olmadığının altını çizerek, “Sadece tahsis çıkarıldı. Yer belirtilmedi diye protokol geçersiz sayılmaz. Tahsis olmadan yer sağlıyoruz. STK’ler haftanın belli günlerinde gelip tartışacaklar. İlla Cumhuriyet Evi olmasına gerek yok. Bunların hiçbiri protokolün esası değil” ifadesini kullandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, Kültür Adası protokolüyle uygun binanın kullanılması doğru olduğunu söyleyerek, “Bu yerlere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek gelecekse bundan da mutluluk duymak gerekir. İki protokol de aynı yönde protokollerdir” görüşünü aktardı. AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da, protokolde bir değişiklikten söz edildiğini belirterek, “İBB gerekli olan tesisatı sağlayacağını söylüyor. O zaman bu protokolde de bundan söz edilmeliydi. Ya da Büyükşehir’den hiç söz edilmeseydi. Ortada iki protokol var. Bunu dikkate almamız lazım” diye konuştu.