GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
6 Şubat 2017 Pazartesi 15:52

Kızılay İzmir Halep’i unutmadı!

Türk Kızılay’ı İzmir Şubeleri, Halep’e 64 kalem insani yardım malzemesini Hatay- Cilvegözü Kampı’na teslim edilmek üzere yola çıkardı.

EGEDESONSÖZ - Suriye İnsani Yardım Operasyonu kapsamında Türk Kızılay’ı İzmir Şubeleri Halep’teki Suriyeli vatandaşlara gönderilmek üzere çeşitli yardım malzemesi toplanması için bir kampanya başlattı.

Kampanyaya İzmir’deki ilçe şubeleri destek verirken bir TIR dolusu muhtelif giyecek ve gıda maddesi Ege Bölgesi Afet Yönetim Merkezi’nden 13:30’da yola çıktı.

64 kalem insani yardım malzemesi Hatay- Cilvegözü Kampı’na teslim edildikten sonra Halep’e gönderilecek.



NASIL BİR YARDIM YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK
Türk Kızılay’ı İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Biz İzmir ilindeki mevcut şubelerle böyle bir harekete geçtik. İzmir’deki ve Suriye’deki mültecilerle uygun iletişim içinde ve onlara yardım halindeyiz. Çünkü İzmir’deki ilçelerde mülteci yerleşimi söz konusu. Ayrıca Halep’teki savaş durumu da orayı harap etmiş durumda. Nasıl bir yardım yapabiliriz noktasında gönderilmesi gerekenleri yola çıkardık. Bu kampanyada gönüllülerimiz bize çok yardımcı oldular” diye konuştu.

Ege Bölgesi Afet Yönetim Merkezi’ndeki buluşmaya Türk Kızılay’ı Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Yurdabekçi ve Türk Kızılay’ı İzmir Şube Başkanı Aslı Özer, Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak, Gaziemir Şube Başkanı Cengiz Oral, Urla Şube Başkanı Nurgül Çağatay Saltık katıldı.