GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mayıs 2022 Pazartesi 11:31

Kızılay İzmir’de 'Çakar' krizi... İstifa etti!

Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’ın yapılan kongrede yönetime aldığı isimler arasında yer alan AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar istifa etti. Çakar, işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterirken, “Sadece bir gün yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Zaman ayıramayacağım için ayrıldım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yeniden başkan seçildiği 103. Genel Kurul Ankara’da gerçekleştirilirken İzmir’deki yönetimde sorun çıktı. Türk Kızılayı İzmir Şubesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı olağan kongrede Başkan Kerem Fahri Baykalmış’ın listeye yazdığı AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar istifa etti.

Bir dönem İzmir Şube Başkanı Baykalmış’ın ticari olarak bazı faaliyetlerinde ortaklığı bulunan isimler arasında yer alan Çakar, uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapmıştı. İzmir’de eski AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın ekibinde görev yapan Çakar aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da çalışmalarıyla ayrıldığı AK Parti’den CHP’ye geçen Çakar’a CHP İl Başkanlığı’nda parti rozeti takılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda yapılan İzmir kongresinde Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış sürpriz bir hamle ile Çakar’ın yönetime alınca AK Parti ve Kızılay Genel Merkezi’nde rahatsızlığa neden olduğu iddia edildi. Durumun derinleşmesi üzerine Çakar’ın görevi bırakması istendi. Baykalmış, AK Partili Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Arif Uğurlu, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya gibi isimlerin de bulunduğu listeden Çakar’ı çıkartmak zorunda kaldı.

İşlerinin yoğunluğu ve Kızılay’ın çalışmalarına zaman ayıramama gibi gerekçelerle kendisinin istifa ettiğini söyleyen Yusuf Kenan Çakar, “Sadece bir gün yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Zaman ayıramayacağım için ayrıldım. İstifa eden ve kararı alan kişi benim.  Daha fazla faydalı olabilecek, çalışabilecek arkadaşların yönetimde olmasını isterim” dedi.

Başkan Baykalmış’ın yönetim listesinde yönetim kurulu asıl üyeleri şu şekilde oluşmuştu:

Tansu Kaya, Serdar Anlaş, Arif Uğurli, Mustafa Özdemir, Emre Sinan Özen, Çağatay Özdemir, Yusuf Kenan Çakar, Melik Bingöl

Yönetim Kurulu yedek üyeleri:

Erkan Taş, İlkay Acun, Fatih Ertürk, Mehmet Gereme, Özgür Alaca, Mehmet Gencer, Necla Çeşnial, Şaban Bölükbaşı, Begüm Tay

Şube Denetçi Üyeleri:

Asil Üye Hakan Yıldız, Yedek Üye Serdar Soysal

Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri:

Asil Delegeler: Yücel Tekin, Tansu Kaya, Begüm Tay

Yedek Delegeler: Erkan Taş, Hüseyin Ketenci, Şaban Bölükbaşı