GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
11 Haziran 2021 Cuma 12:06

Kızılay Bölge Müdürü vahim tabloyu açıkladı: Dilenir gibi kan istiyoruz!

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, iki günlük kan stokları bulunduğunu hatırlatarak, "Personelimizin tamamı aşılandı, hijyen, bizim olmazsa olmazımız. Halktan, adeta dilenir gibi kan istiyoruz. İnsanlarımız korkmasınlar; kan vermek gibi çok önemli vatandaşlık görevlerini ertelemesinler" çağrısında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir ve komşuları Aydın ile Manisa'nın kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü, kan stoklarının yetersizliğini bir kez daha dile getirdi. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, pandemi ve vatandaşların pandemiden kaynaklı korkuları nedeniyle ihtiyaç olan kanı bile toplayamadıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızdan adeta dilenir gibi kan istiyoruz" ifadesini kullandı.

BUGÜN, TÜRK KIZILAYI'NIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
11 Haziran'ın, Türk Kızılayı'nın, "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adı altında kuruluşunun 153. yıldönümü olduğunu hatırlatan Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, "İzmir olarak, sadece kentimizin değil, Manisa ve Aydın'ın kan ihtiyacını da karşılıyoruz. Elimizde 2 bin ünite kan var. 10 Haziran Perşembe günü topladığımız kan miktarı, sadece 1000 ünite" dedi. Dr. Gök, şu değerlendirmelerde bulundu:

SİLAHLI KUVVETLER DIŞINDA KİMSE BİZİ KABUL ETMİYOR
"Kan stokumuz maalesef yetersiz. Pandeminin yanı sıra insanlarımızın gereksiz korkusu sebebiyle kan bağışı çok aşağılara düştü. Kan alma merkezlerimiz günde iki kez dezenfekte ediliyor. Personelimizin tamamı aşılandı. Bugüne dek Covid 19'a yakalanan bir personelimiz dahi yok. Bu gerçekleri sık sık dile getiriyoruz ancak vatandaşlarımız, kan bağışında bulunmaya pek yanaşmıyor. Kan vermek, bir vatandaşlık görevidir. İzmirliler, tüm Egeliler, bu vatandaşlık görevini ertelemesin, kan bağışında bulunsun. Dilenir gibi kan istiyoruz. Günde 800 ile 1000 ünite arasında kan bağışı toplayabiliyoruz ki, bu miktar, günlük ihtiyacımızı bile karşılamaya yetmiyor"

Son dönemde çeşitli isimler altında kan bağışı kampanyaları düzenlendiğini ancak amaca ulaşılamadığını belirten Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef yeni bir kampanya yapamıyoruz. Fabrikalar, okullar, üniversiteler, kan bağışı kampanyalarına katılmak istemiyor. İzmir sana kanım feda, başlıklı kampanyamız kapsamında veliler ve öğretmenlere yönelik çalışmamız olacaktı. Bu kampanya da beklemede. Silahlı kuvvetler dışında hiçbir yer kan bağışı için bizi kabul etmiyor. Kan, herkese lazım. Eskiden kan bağışında rekorlar kıran İzmir'in, İzmirlilerin, bu konuda kendine yakışanı yaparak kan bağışını hızlandırmasını bekliyoruz."