GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:37

KİTVAK’tan tartışmalı ilan: Bağış var, kurban yok!

İzmir’in köklü sivil toplum kuruluşlarından olan KİTVAK’ın Kurban Bayramı vesilesiyle ilgili yaptığı bağış çağrısı tartışmalara neden oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de kemik iliği hastalarının yaşadığı sorunları çözmek amacıyla kurulan ve önemli projelere imza atan Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın Kurban Bayramı ile ilgili yaptığı bağış çağrısı tartışmalara neden oldu.

KİTVAK'ın, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi için yaptırdığı Konukevi  bağış çağrısında, “Konukevimiz çok yakında hizmete giriyor. Yapılacak son işlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kurban Bayramı vesilesiyle* bağışlarını bekliyoruz. *Kurban kesimi yapılmamaktadır. Kurban bağışı için 500 TL kabul edilmektedir ” denildi.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: HABERİMİZ YOKTU
Kurban kesimi yapılmamasına karşın kurban bağışı için 500 TL istenmesi kentte tartışmalara neden olurken Dokuz Eylül Üniversitesi’nden konu ile ilgili açıklama geldi. Dokuz Eylül Rektörlüğü yetkilileri ilanın kendilerinden habersiz verildiğini belirtti.

Yetkililer, üniversitenin adının ‘kurban kesmeden’ kurban bağışı toplanması konusunda yapılan duyuruda yer almasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtirken ‘Konuyla ilgili KİTVAK ile görüştük. Uyarımızı yaptık. Üniversitemiz ile vakıf arasındaki işbirliği binanın yapımıyla ilgilidir. Kurban bağışı hususunda bize danışılmamıştır. İlandaki ifadelerden de haberimiz yoktur” dedi.