GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Nisan 2024 Cuma 14:45

Kitap festivali Kültürpark'ta start aldı... Tugay: Şenliği başlatıyoruz

İZKİTAP Festivali’nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Kitaplar bizi dünyaya açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa açık alanda kitap festivalini gerçekleştiriyoruz. Kültürpark’ta yapılan en büyük kitap fuarı. Fuarımızın ana teması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Hem 23 Nisan etkinliklerine ev sahipliği yapacağız hem de çocuk edebiyatının etkin isimlerini çocuklarımız ile buluşturacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen İzmir Kitap Fuarı bu yıl yeni formatı ile birlikte ‘İZKİTAP Festivali’ olarak start aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın açılışını gerçekleştirdiği kitap festivaline uzun yılların ardından yeniden Kültürpark ev sahipliği yaptı.

KÜLTÜRPARK’A ŞİMDİ BAHAR GELDİ
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “ İzmir’in kitap dostları, okurları aramızda… Anadolu’dayız, kültürün beşiğindeyiz. İzmir’deyiz, dünyanın en güzel kentlerinden birindeyiz. Kültürpark’tayız, İzmir'i İzmir yapan yerlerden birindeyiz. Mevsim bahar ve konumuz kitap… Bundan daha güzel hangi ortam ve konu olabilir. Sadece yarın yağmur yağacak diye endişeliyiz. Bugün İzmir’imizin hazinesi Kültürpark’ın kapısından geçerken geldiğimiz yer sadece Kültürpark değildi. Zamanları ve mekanları aşan yolculuğa adım attık hep birlikte. Parkımızın sınırları genişledi, içine evrenin sonsuzluğunu ve dünyanın tüm hikayelerini aldı. İnsanlığın başlangıcından itibaren üretilen fikirler, bilimin ve sanatın tüm yolculuğu burada. Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Kitaplar bizi dünyaya açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa açık alanda kitap festivalini gerçekleştiriyoruz. Kültürpark’ta yapılan en büyük kitap fuarı. Fuarımızın ana teması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Hem 23 Nisan etkinliklerine ev sahipliği yapacağız hem de çocuk edebiyatının etkin isimlerini çocuklarımız ile buluşturacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kitap bizim en önemli işlerimizden biri yer alıyor. 1 yılda 35 kitabı yayıncılığa hazırlayarak kamu yayıncılığına yeni bir soluk getirdik. Kültürpark’a şimdi bahar geldi” dedi.