GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
10 Ocak 2021 Pazar 17:55

Kişisel doktoru koronavirüsten öldü!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in kişisel doktoru Fabrizio Soccorsi'nin koronavirüs kaynaklı komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'in kişisel doktoru Fabrizio Soccorsi'nin koronavirüs kaynaklı komplikasyonlar sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Vatikan gazetesi L'Osservatore Romano Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Papa Francis'in kişisel doktoru Fabrizio Soccorsi'nin "Koronavirüs kaynaklı komplikasyonlar" sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Papa'nın Soccorsi ile en son ne zaman görüştüğüne ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Papa Francis, 2015 yılında Soccorsi'yi kişisel doktoru olarak seçmişti. 78 yaşında hayatını kaybeden Soccorsi onkolojik bir hastalık sebebiyle 26 Aralık'ta Roma'da hastaneye kaldırılmıştı.

PAPA'DAN AŞI ÇAĞRISI
Papa Francis, bir İtalyan televizyonuna röportaj verdi. "Herkesin ahlaken aşı olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Papa, "Bu bir seçenek değil ahlaki bir tercihtir" ifadesini kullandı.

İnsanların aşı olmayarak sadece kendi hayatlarıyla ya da sağlıklarıyla kumar oynamadığını, diğer insanların hayatlarını da tehlikeye attığını söyledi.

"Bazılarının niçin aşı için tehlikeli dediğini anlamıyorum, bu intihar gibi bir reddediş, bunu açıklayamıyorum" dedi. "Bugün aşı olmanız gerekiyor" diye de ekledi.