GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2022 Cuma 12:22

Kırkpınar, İYİ Parti’nin oy oranını açıkladı: Şu an ikinci partiyiz!

İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Önümüzdeki seçimlerde Türkiye genelinde birinci parti olacak olan İYİ Parti, İzmir’de de birinci olacaktır .Şu anda ikinci partiyiz ve önümüzde 10 ay var. Her ay oy oranımızı 1,5 artırıyoruz, böyle giderse her ay 2 puan artırmış olacağız. Bu iddianın sahibiyiz İzmir’de 1.parti olacağız. Şu anda oranımız 23.6… ” ifadelerini kullandı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İzmir Basını ile Buluşma” toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl yönetimi nin de katılımı ile Midpoint Otel’de yapılan toplantıda Başkan Kırkpınar gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kırkpınar geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt’ta İYİ Partililere yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başladı. Kırkpınar açıklamasında “Türkiye’nin gündemi saat saat belki de dakika dakika değişiyor. Gününde olursa şayet 2023 Haziran ayında genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Üzülerek ifade edeyim ki; geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan İYİ Parti Ege Bölgesi ilçe başkanları ve il başkanları toplantısını icra ettiğimiz toplantıda saha çalışmasında kullanılan konteynere MHP’liler tarafından saldırı gerçekleşti. Bu saldırı MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in gözü önünde cereyan etmiştir. Biz hukuk ve demokrasi dedikçe saldırılar devam ediyor. Bu saldırılar ne kadar sürer bilmiyorum ama bildiğim bir şey var. Demokrasi ve hukuktan asla sapmayacağız. Demokrasi ve hukuk kazanacak, istibdat kaybedecek. Partimiz Türkiye genelinde oyunu en çok artıran, 973 İlçede 81 ilde bütün teşkilatlarıyla ve sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin arkasında sıkı bir duruş gösteriyoruz. Bizim bu ülkede yeni bir partiye ihtiyaç duyduğu için yolbaşçılığımızı yapan genel başkanımız bu tür olaylar karşısında tüm teşkilatlarımızı sükunetli bir duruş sergilemeye davet ediyor. Biz de o sükuneti kararlı duruşa ve mücadele azmimize devam edeceğiz. Bu süreç içinde nelerle karşılayacağız? Hepiniz gibi söyleyecek bir sözüm yok. Çünkü bu ülkede bir saat sonra nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz.” dedi.

HER AY 1,5 PUAN OYUMUZ ARTIYOR
İYİ Parti’nin hem Türkiye’de hem İzmir’de birinci parti olacağını vurgulayan Başkan Kırkpınar, “2017 yılının 16 Nisan günü yapılan sonuçları tartışmalı referandum sonucunda tek adam rejimine geçtik. 83 milyon insanın, 5 milyon sığınmacının yaşadığı bu ülkede bütün kadroları ve devlet bürokrasisini tek bir kişi yönetirse ve bu yönetim şeklini de baskıcı bir rejim oluşturursa bunun karşısında da elbette zaruretten doğmuş İYİ Parti kurulur ve kuruldu. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye genelinde birinci parti olacak olan İYİ Parti, İzmir’de de birinci olacaktır. Şu anda ikinci partiyiz ve önümüzde 10 ay var. Her ay oy oranımızı 1,5 artırıyoruz, böyle giderse her ay 2 puan artırmış olacağız. Bu iddianın sahibiyiz İzmir’de 1.parti olacağız. Şu anda oranımız 23.6… Bugün Hürriyet demokrasi diyoruz ancak demokrasi yok sayılıyor, hukuk çiğneniyor, adaletten eser yok.  2023 yılında 18 Haziran gününde yapılacak olan seçim Türkiye’nin demokrasi ile sınavıdır. Demokrasi için mücadele eden hürriyet için adalet için bir araya gelmiş partiler AK Partiyi sandığa gömecektir” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATA VE YÖNETİME DANIŞMADAN ADAY OLMAM
Halkların Demokratik Partisi hariç her partiden üye kazandıklarını söyleyen Kırkpınar, 2023 seçimlerinde adının milletvekili adayları arasında geçmesi iddialarına da yanıt verdi.  Kırkpınar, adaylık kararını teşkilata danışmadan almayacağını ifaderek “Bölgesel toplantıda bu gündeme gelmedi. Gelmesi de doğru olmaz zaten. Bu soru çokça soruluyor. Ben başından beri söylüyorum, 30 ilçe başkanıma ve il yönetim kuruluna bu konuyu danışmadan ve onların görülerini dikkate almadan böyle bir karar almam. Bir siyasi partiyi en yukarı taşıyan teşkilattır. Teşkilat... Teşkilat... Teşkilat..." şeklinde konuştu.