GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ocak 2023 Pazar 13:07

Kırkpınar'dan veda konuşması: Kazanan İYİ Parti olacak!

İYİ Parti İzmir yeni il başkanını seçmek için bugün sandık başında... Kongrede konuşan İYİ Parti İzmir eski il Başkanı Hüsmen Kırkpınar, parti kurulurken yaşadıkları zorluklardan bahsetti. İnancın önemine vurgu yapan Kırkpınar, "İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz" dedi. 

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan Hüsmen Kırkpınar, yeni il başkanı seçimi için düzenlenen kongrede açıklamalarda bulundu. 

Kazananın İYİ Parti olacağını belirten Kırkpınar, "Bugün 5 yıllık siyasi hareketin 4,5 yılını il başkanlığını, yaklaşık 6 ayını kurucu il sekreterliği olarak İYİ Parti kadroları içinde İzmir il başkanı görevini yürüten bir kardeşiniz olarak sözlerime başlamak istiyorum. 21 Aralık 2017 günü İzmir İYİ Parti teşkilarının yönetim kurulunun basına ve medyaya duyurması ile birlikte parti binamıza geçerek ilk toplantımızı yaptık. Ancak bu il başkanlık binamız bizim parasını vererek kiralamaya çalışmamıza rağmen 3 kez kaporamız iade edildi. İYİ Parti il başkanlığı deyince ya ret yiyorduk ya da kaporamız iade ediliyordu. Bugün sizin gibi yol arkadaşlarımız ile birlikte, genel merkezimiz ile ilçe teşkilatımız ile 973 ilçede 81 ilde iktidara namzet bir siyasi partinin il başkanı olarak konuşuyorum. Bütün bu sıkıntıların sonunda İzmir İl Başkanlığı olarak kurulduktan 6 ay sonra seçime girdik. İzmir’de yüzde 10 oy aldık, yüzde 10 oy aldığımız dönemde üye sayımız 2 bin 867’ydi. Bu sayı ile yüzde 10 ve her iki bölgeden milletvekili çıkardık. Bugün üye sayımızı an itibariyle 30 bine taşıdık. Siz değerli dava ve yol arkadaşlarımız ile bugün vedalaşacağım. Ancak  il yönetim kurulu üyelerimiz içinde Ülkü kardeşimin ve Sinan kardeşimin birazdan konuşmaları bittikten sonra sandıklar kurulacak ve bu tatlı rekabetin sonucunda bir kardeşimiz benim terk ettiğim koltuğa oturacak.  Kazanan İYİ Parti olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Genel Başkanımızın azim ve kararlılığıyla, bugün mücadeleyi Türkiye genelinde il il, ilçe ilçe gezerek buluşmasın sonunda millet bizi çağırıyor sesini duyduk ve  hangi tarihte olursa olsun biz İYİ Parti olarak İzmir’de de Türkiye’de de birinci parti olacağız. İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz. Burada mucize olan yürümek değil inanmaktır. Biz inandık. Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız!" dedi.