GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2020 Cumartesi 14:34

Kiraz tartışması durulmuyor: İl başkanlarından karşılıklı açıklamalar!

Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz’da yapılması planlanan hastane alanında plan değişikliği yapması sonrası çıkan tartışma için AK Parti ve CHP il başkanlarından art arda açıklamalar geldi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Kiraz’da hastane yapılacak alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın mesajları sonrasında AK Parti İl Başkanı Sürekli de bir açıklama yaptı.

Sürekli şunları söyledi: Karabağlar’daki üniversiteden sonra, Kiraz’da da hastaneyi durdurdular. ‘Devlet bizi cezalandırıyor’ diye ağlayanlar, devletin İzmir yatırımlarını engellerken gözünü bile kırpmıyor, hiç içleri sızlamıyor!

Kiraz Devlet Hastanesi projesinin, plan değişikliğini bahane ederek durdurulmasının başını çekip, üstüne üstlük kahramanlık taslamaları gerçekten tam bir parodi!

Kiraz’a seçim sonrası laf ola beri gele bir kez uğrayıp halkın sıkıntısını bilmeyenler; şimdi hakkına göz dikerek kamulaştırma girişimleri ile hukuk tanımazken, bir yandan da verilecek hizmete engel olmak derdine düştüler.

Kendi karneleri ortada. Temel hizmetler,yatırımlar zayıf! Borçlanmalar ve satışlar pek iyi! İzmir Büyükşehir Belediyesi borç batağında! İştirakler ve şirketlerle 8.5 milyara varan borcun hesabını verecekken; hesap soruyorlar, yapılacak işe taş koyuyorlar!

Sadece hesap sorsalar iyi; bizim zaten verilemeyecek hesabımız yok. Onların da Kiraz’da yaptıklarının izahı yok. Ne yazık ki; yine sapla samanı karıştırıp siyaset mühendisliği ile prim yapmak peşindeler.

AK Parti; İzmir’de yol yapamayan ama her doğru yola set çekenlere inat çalışmaya devam edecek! Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Özçınar davasında haklıdır.O hastane oraya yapılacak! Kiraz halkı hakkını alacak!

"KİRAZ'I DA TÜRKİYE'Yİ DE BU ANLAYIŞTAN KURTARACAĞIZ"

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bırakın yalanı dolanı! AKP'li Kiraz Belediye başkanı ve AKP, halka yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş. Sen üniversite ve sağlık tesisi alanı olarak planlanan 288 bin m²'lik alandan üniversiteyi kaldır, sağlık tesisi alanını küçült, 150 bin m²'lik alanı konut ve ticaret alanı yaparak rant yarat, sonra da mahkemenin iptal ettiği planlar için İBB'yi ve Tunç Soyer'i suçla. Mahkeme, bakanlığın yaptığı planın yürütmesini neden durdurdu? Çünkü planda kamu yararı yok, rant var dedi! Hani yargı bağımsızlığı? Hani "Adalet mülkün temeliydi?". Bu ülkede mahkemeye başvurmak ne zamandan beri suç oldu??? O kısma hiç girmeyelim.... AKP'nin siyaset anlayışında ne kamu yararı var, ne yargı bağımsızlığı var, ne demokrasi var! Rant var! Yalan var! Talan var.... Kiraz'ı da Türkiye'yi de bu anlayıştan kurtaracağız!"