GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2016 Pazartesi 08:40

Kiraz piyasaya kavgayla çıktı: Başkan ile ‘eski başkan’ karşı karşıya!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile Bağyurdu eski Belediye Başkanı Rıdvan Üreten arasında Kiraz kavgası çıktı. Uzun yıllar kiraz satış yeri olarak kullanılan alanın kaldırılarak başka yere taşınması ikili arasında gerilime yol açtı. Taraflar birbirlerine sosyal medya üzerinden yüklendi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin en kaliteli ve dünyanın en erken yetişen kirazlarının üretildiği İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yeni sezon ürün geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülürken satış yeri tartışmalara neden oldu.

Kemalpaşa’nın AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile CHP İlçe Başkanı Ulviye Üreten’in eşi Bağyurdu eski Belediye Başkanı Rıdvan Üreten satış yerinin taşınması nedeniyle sosyal medya üzerinden kapıştı.

İlk açıklamayı yapan Bağyurdu eski Belediye Başkanı ve eski Büyükşehir Meclis Üyesi Üreten, “Bağyurdu’ndaki kiraz alım yeri halkla toplantı yapılarak belirlenmiş bir alandır. Zaman içerisinde Türkiye'nin bildiği, bölgenin göz bebeği haline gelmiş, 4-5 ay bölgenin geçim kaynağı olan bir yerdir. Eğer siz bu alanı taşıyarak halkın ekmeği ile oynamak istiyorsanız bunu halka sormalısınız. Bağyurdu’nda refendum yapın. Taşımak istediğiniz yeni alanda 1923 yılında kurulmuş,  Parsaspor’un çocukları top oynuyordu. Orası spor alanı olarak halktan alınmıştı. Hala da planlarda spor alanı olarak görünüyor. Eğer ki siz ‘ben Bağyurdu’nda çocuklara futbol oynayacak yer bırakmayacağım, Cumhuriyetle yaşıt bir spor kulübünü tanımıyorum’ diyorsanız onu da Parsalılara (Bağyurdu) sorun. Bu alandaki 3-4 metrekare yeri olan birçok insan yerini bağışlamaya hazır. İyi bir organizasyonla şu anda bile kiraz alım yeri çok daha iyi bir hale gelebilir. Bağyurdu için çok önemli bu kararı halka sormak zorundasınız” dedi.

ÖZELDEN MESAJ AT!
Üreten’in açıklamasına yanıt veren Başkan Uğurlu, sorunun sebebinin geçmiş yönetim olduğunu vurguladı. Uğurlu, “Sayın Bağyurdu eski belediye başkanı ve önceki dönem Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı keşke başkanlığınız döneminde Bağyurdu halkına layık güzel bir kiraz alım yeri ve pazar yeri yapsaydınız. Şu anda yaşadığımız sıkıntılardan dolayı kiraz alım yerini değiştirmek zorunda kalmasaydık. Veya başkanlığınız döneminde kiraz alım yeri ve pazar yeri olarak kullandığınız yeri şu bahsettiğiniz iyi organizasyonu yapıp, kamulaştırarak tamamen belediyeye ait bir pazar yeri yapsaydınız da biz de halkımızın kullanabileceği daha modern bir pazar yeri ve kiraz alım yer yapsaydık. Zamanında bu işi çözemediğiniz için şimdi kamulaştırma noktasında çok ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Ayrıca konumu itibari burası ile kiraz sezonunda alıcı ve satıcıların ciddi mağduriyetler yaşadığı bir alana dönüşmüş durumdadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaştığımızda Bağyurdu’na hak ettiği kiraz alım yeri, pazar ve işçi evlerini yapacağız. Bununla beraber inşallah bir de açık yüzme havuzu yapacağız. Bizim işimiz halkımıza hak ettiği hizmeti vermek. Şuan köylere yapımına başladığımız sahalarımızdan Bağyurdu mahallemize de yapar, en güzel şekilde spor oynatırız. Bu kararı alırken de muhtarlarımızla gerekli istişareleri yaptık. Böyle konuları sosyal medyada malzeme olmasına müsaade etmeden özelden mesaj atsaydınız daha mutlu olurdum. Yine de öneriniz için tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.